Budite maštoviti: Neobični trikovi za savršen manikir kod kuće

manikir kod kuće

Ukoliko volite da imate negovane nokte i savršen manikir, a želite da uštedite novac i sami sredite vaše nokte, otkrivamo vam neobične trikove za kućno ulepšavanje noktiju. Počnite da ih primenjujete što pre!

Kako biste na najbolji mogući način ukrasili vaše nokte, za vas smo izdvojili 5 neobičnih nail art trikova koje vredi probati kada sledeći put budete radili manikir kod kuće.

5 neobičnih trikova za manikir kod kuće

Novine

Neobičan nail art možete imati i ako koristite novine, lak za nokte, vatu i alkohol pomoću kojeg ćete da prenesete slova na nokte. Korišćenjem ove tehnike možete preneti bilo koji štampani element na nokte – nemojte se plašiti da eksperimentišete sa bojama, fontovima, detaljima. Video uputstvo možete pogledati ovde.

Kapljice

Kapljice izgledaju impresivno, ali i mnogo prirodnije na mat noktima jer naglašavaju njihovu veličinu. Ukoliko i vi želite da nosite kapljice rose na noktima, nakon što nanesete tanak sloj baze na nokatnu ploču, nanesite željenu nijansu laka za nokte u 2 tanka sloja, laganim pokretima četkice. Potom pomoću tačkalice oblikujte male i velike kapljice za bezbojnim lakom za nokte. Nakon sušenja aplicirajte završni sloj laka.

Tačkice

Tačkice su uvek u modi, zato vam predlažemo da na noktima nacrtate tačke/tufne kada se sledeći put nađete u nedoumici kako da ukrasite nokte. Najlakši manikir ikada ćete postići ako umočite vrh ukosnice u lak ili lakove u željenim bojama i istačkate nokatnu ploču bez bilo kakvog reda i oblika.

Povezano: Uradi sama: Čime da zamenite tačkalicu za nokte!

Mrežica

Izgled mrežice ili zmijske kože na noktima će ostaviti snažan utisak na sve oko vas koji budu videli vaše nokte. Nanesite bazni lak i dva sloja laka u boji koju ste izabrali. Nakon što se nokti dobro osuše, oko nokta čvrsto omotajte mrežicu – nalepnicu, od voća, od čipkanih čarapa, pa nanesite lak na nju u drugoj, željenoj boji.

Senka za oči

Ukoliko želite da uskladite manikir i makeup, nakon osnovnog i jednog sloja bezbojnog ili neutralnog laka, nanesite senku za oči na nokatnu ploču i na kraju završni lak koji će produžiti trajnost samog manikira. Ovaj nail art dizajn je idealan ako vam se desi da polomite senku za oči ili joj je istekao rok trajanja, a žao vam je da je bacite.

Povezano: Uradi sama – Kako da napravite lak za nokte?

error: Content is protected !!