Lako do savršene nijanse: Zašto je TONER za KOSU veoma važan?

toner za kosu

Toner, ili popularnije – preliv za kosu je najvažniji deo usluge farbanja kose, posebno ako se farbate u boju koja je dosta različita od vaše prirodne. On će učiniti da vaša žuto plava kosa opet postane hladna i i platinasta, izbiće neželjene podotonove i učiniće da vaša kosa zasija svojom savršenom nijansom. U nastavku pročitajte šta je toner, zašto ga morate uključiti u proces farbanja i koliko često se nanosi?

Šta je toner za kosu?

Toner za kosu je zapravo polutrajna boja koja menja stanje vaše boje i njen pH nivo. Koloristi ga koriste kako bi dodali hladne ili tople tonove vašoj kosi prilikom usluge farbanja. Zamislite ga kao Instagram filter za vašu kosu, koji utopljava ili zahladjuje vašu boju kose. Kao usluga i za nefarbanu kosu, toner je odličan način da eksperimentišete i da se igrate bez punog farbanja. Toneri su dostupni i u prozirnoj formi, gde više deluju kao sjajni preliv za kosu.

Toner se može naneti između tretmana farbanja, ne samo odmah nakon njega, tako da vam boja može izgledati dugotrajnije i svežije.

U svrhu kućnog toniranja kose, predlažemo vam Subrina Professional Silver šampon obogaćen ljubičastim pigmetima, protiv žutila plave kose.

toner za kosu

Kako se nanosi toner?

Toner za kosu dolazi u kremastoj ili tečnoj formi, a uvek birajte one bez amonijaka. Nanose se odmah nakon ispiranja farbe, nanošenja šampona i balzama. Toner stoji na kosi oko 20 minuta, pre nego što se ispira, potom se pere kosa šamponom i kondicionira (opet).

Tonber balansira pH nivo dlake, koji se remeti farbanjem, vraćajući ga na normalan, zdrav nivo. Ovo se ne odnosi samo na fabranu kosu, već i na prirodnu boju, što znači da balansira pH vrednost koja biva poremećena sredinskim uslovima, termičkim stajling aparatima itd.

Povezano: Uradi sama – Kako da napraviš preliv za kosu i pramenove?

toner za kosu

Šta treba da znate o tonerima za kosu?

  • Toneri ne menjaju boju baše kose, samo njen podton. Zato se najčešće nanose na blajhanu ili jako svetlu kosu, jer će slabo delovati na tamnoj kosi.
  • Toner “manipuliše” vašom nijansom plave kose kako bi ina izgledala više pepeljasto, hladnije ili čak rozikasto ili ljubičasto.
  • Može se nanositi na celu kosu ili samo na specifične delove kose koje želite da tonirate.
  • Što češće perete kosu, to ćete češće morati da je tonirate. Toniranje možete uraditi i sami kod kuće, ali i u salonu.
  • Za toniranje se mogu koristiti sledeći proizvodi: ljubičasti šampon, toneri sa amonijakom, pa čak i polutrajne boje za kosu.

Povezano: Specijalna nega plave kose – ljubičasti proizvodi protiv žutih tonova

ljubičasti šampon

Da li toner vredi dodatnog troška?

Većina žena smatra da je toner ekstra usluga uz fabranje, koja im ne treba. Medjutim, vaš kolorista će najbolje proceniti da li je vašoj boji potrebno toniranje u smislu ubijanja neželjenog pigmenta. Ako ste fabrana plavuša, i vaša kosa česot povuče na žućkast ton – ljubičasti toner će to lako rešiti i zato zaista vredi uložiti i u tu uslugu. Na ovaj način možete produžiti vreme između dva farbanja, jer će toner osvežiti vašu boju.

Kako bi vam boja kose duže trajala, a samim tim i toner, predlažemo vam Marrakesh Color Care šampon i balzam za farbanu kosu.

Pročitajte još i: Zašto je moja plava kosa žuta?

error: Content is protected !!