Šta svaka žena treba da zna o ulepšavanju?

Saveta o lepoti ima na sve strane. Ipak, čini se da su neke stvari univerzalne ali da se o njima malo govori. One nisu stvar trenda, već pravila i činjenice koje će vam reći, ali možda i ne u frizerskom i kozmetičkom salonu.

Kosa, nokti, lice, telo…

1. Kosa uvek mora da bude čista– sve mi imamo trenutke kada nas sve mrzi i nije nam ni do čega, a naročito do pranja kose i feniranja. Za ovo postoje dva rešenje, frizer ili konski rep. Samo, nemojte da vam pređe u naviku. Setite se, kosa, nokti i zubi prvo privlače pažnju i moraju biti savršeni.

2. Šišanje je najbitnije za frizuru– sigurno vam se bar jednom desilo da ste iz frizerskog salona izašli sa savršenom frizurom, ali kada ste kod kuće prvi put oprali kosu, nikako niste mogli da je savladate. I obrnuto, posle šišanja niste ni imali potrebu da previše vremena posvećujete svojoj kosi, naprosto je sama “legla” kako treba. O tome se radi, to je suština umetnosti šišanja.

3. Zanoktice se ne seku, već samo potiskuju- zanoktice su odbrana nokta od infekcija i kada radite manikir obavezno ih potisnite drvenim štapićem ili metalnim guračem kako bi vam nokti brže rasli i lepše izgledali.

Eveline Hand and Nail Therapy krema/maska za ruke 8 u 1 prevazilazi 8 problema kože ruku i noktiju.

Untitled
Za više informacija, kliknite na sliku!

4. Puder je zaštita za lice- potpuna je zabluda da je puder “guši” kožu lica. Današnji puderi sadrže vitamine i UV filtere i brane kožu od štetnih uticaja spoljašnjeg okruženja. City Color puder u kamenu Almond ruža nadogradivost i daje lagani osećaj na koži pogodan za celodnevno nošenje.

5. Top coat se nanosi preko laka i 2-3 dana nakon lakiranja- ovim se postiže obnavljanje sjaja na noktima koji se matiraju nakon par dana. Tako će vam lak duže trajati, a nokti izgledati kao da su sveže izlakirani.

6. Postoje pravila za bojenje kose- kada bojimo kosu ne pratimo često uputstvo proizvođača, a trebalo bi zato što su oni znaju koji odnos boje i hidrogena i vreme držanja boje najbolje rezultate.

7. Lak za nokte možete da osušite momentalno- postoje razne tečnosti i sprejevi za brzo ali i momentalno sušenje laka, kao i aparati. Uvek možete da pribegnete i starim isprobanim rešenjima, da potopite malo osušen lak u posudu sa hladnom vodom ili ga sušite hladnim vazduhom fena.

8. Kozmetički tretmani su ulaganje u budućnost- čak i najobičniji tretman čišćenja lica je investicija u mlađi izgled sutra. Da ne govorimo o raznim drugim tretmanima za podmlađivanje i regeneraciju kože. Idite redovno na čišćenje lica u provereni kozmetički salon i kada stignu određene godine izgledaćete mlađe od svojih vršnjakinja.

9. Šampon može da vam “pojede” boju- sulfati su krivi za to. Zato koristite šampone koji ih ne sadrže i primetićete da vam je kosa sjajnija i mekša. Takođe, postoje i šamponi koji štite boju od ispiranja što je naročito važno ako koristite intenzivne boje poput crvenih i plavihMarrakesh Color Care šampon obogaćen je prirodnim sredstvom za zaštitu boje kose – ekstraktom iz suncokretovih semenki.

10. Base coat sprečava da nokti požute- ovu podlogu je dobro koristiti bilo da lakirate nokte ili ne. Lakovi imaju jaku pigmentaciju i ako ne koristite bazu može se desiti da vaši nokti požute. Takođe, base coat produžava trajanje laka na noktima jer “popravlja” strukturu noktiju i izjednačava njihovu površinu.

11. Piling lica i tela treba raditi 1 nedeljno- na taj način oslobađamo se mrtvih ćelija kože i ona naprosto “prodiše”, dobije sjaj i svežinu. Piling tela je dobro uraditi i zbog uraslih dlaka pre i nakon depilacije, ali i ako koristite anticelulit kreme koje tako imaju bolji efekat.

13. Prirodni nokti se turpijaju uvek u jednom smeru-  ovo je neobično važno pravilo da se nokti ne bi listali i lomili. Jačina turpije, tj.granulacija je takođe jako bitna kada je reč o prirodnim noktima. On ne sme da bude manja od 180, da se nokti ne bi oštetili. Probajte profesionalnu blok turpija izrađenaih od najkvalitetnijeg materijala za postizanje maksimalnih rezultata.

aaaaaaa
Za više informacija, kliknite na sliku!

Ovakvih priča ima još dosta, neke znamo, sa nekima se tek upoznajemo. Bilo kako bilo, lepota je na prvom mestu zdravlje i higijena. Koža i kosa treba da budu negovane i ako ih izlažete jakim hemijskim ili toplotnim tretmanima, potrudite se i da im to nadoknadite odgovarajućom negom.

error: Content is protected !!