Uradi sama: Penušava loptica

By  |  3 Comments

Da li za vas ležanje u toploj, penušavoj i mirišljavoj kupki predstavlja pravo zadovoljstvo i put do potpunog opuštanja? Ako je odgovor pozitivan, na pravom ste mestu. Ovaj tekst je kao stvoren za vas. U njemu, otkrićemo vam kako da svoje uživanje u kupki, pretvorite u pravu penušavu čaroliju.

Napravite kuglice za kupku

Da bi ste ispunili tu čaroliju, potrebno je da sledeći naša uputstva, napravite penušave kugle za kupku.

Šta vam je potrebno za penušavu lopticu za kupku:

  • Dve šoljice bikarbone sode.
  • Jedna šoljica soka od sveže isceđenog limuna.
  • Dve do tri kašičice eteričnog ulja sa aromom po želji, ili ukoliko ne želite da penušave loptice proizvode aromu, možete upotrebiti i obično jestivo ulje.
  • Flašica sa pumpicom za raspršivanje tečnosti.
  • Kalup za oblikovanje loptice. Za kalup, ukoliko nemate ništa bolje, možete upotrebiti i kutijicu od igračkice iz kinder jajeta.

Postupak pravljenja penušavih loptica:

U većoj posudi, dobro pomešajte bikarbonu sodu i sok od limuna. Zatim, u to dodajte dve ili tri kašike eteričnog ili jestivog ulja i opet sjedinite masu. Kada je masa sjedinjena, u to pažljivo, uz pomoć pumpice za raspršivanje dodajte malo po malo vode. Pritom, pri kontaktu vode i bikarbone sode, može doći do pojave pene i upravo zato je potrebno da posuda koju koristite bude veća, a dodavanje vode postepeno.

Dok postepeno masi dodajete vodu, istovremeno drugom rukom probajte da formirate oblik. Kada se masa oblikuje tako lako, da se to može uporediti od prilike sa oblikovanjem grudve od snega, možete prestati sa dodavanjem vode. Tada masu stavite u kalup i oblikujte lopticu. Kada dobijete pravilan oblik loptice, postupak je gotov i penušava loptica za kupku je spremna za vaše uživanje.

Napunite kadu i spustite lopticu u vodu dok se kupate. Rezultat toga biće vaše veliko iznenađenje i uživanje. Loptica će proizvoditi zadivljujuću mirišljavu penu, koja će vaše kupanje učiniti jedinstvenim i nezaboravnim.

Važna napomena:

Nijedan od pomenutih sastojaka, nema negativno niti štetno dejstvo na vaš organizam ili kožu. Ovakve loptice za kupku su maksimalno bezbedne i možete ih koristiti koliko god često želite.

3 Comments

  1. Pingback: Budite lepe i negovane zahvaljujući ovsenim pahuljicama | Lepotica.rs

  2. Pingback: Prekomerno znojenje i kako rešiti taj problem | Lepotica.rs

  3. Pingback: Pivo neguje kožu i kosu | Lepotica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!