Korektor, tajna profesionalnih šminkera

By  |  0 Comments

Korektor je jedan od najbitnijih ,,stanovnika“ vašeg nesesera za šminku. Razlikuje se od pudera zbog teksture koja je gušća, ima veću količinu čestica pigmenta, pa je i ,,teži“.  Ume biti veoma koristan ukoliko ga na pravilan način upotrebljavate. Savršeno prekriva nedostatke na licu, bubuljice, podočnjake. Dostupan je u vidu kreme, stika i gela. Veoma je bitno da se pravilno odabere nijansa, u suprotnom dolazi do ,,rakun“ efekta, kod kog je koža oko očiju svetlija od ostatka lica.

Nije jednostavno naći odgovarajući korektor, iako su danas dostupni u više nijansi, vrsta i tekstura. Birajte ih u skladu sa tim šta želite da prekrijete.

Korektor u stiku, tečni, kompaktni…

Ukoliko imate problematičnu kožu (sklonu aknama), preporučuju se korektori U STIKU. Oni služe za prikrivanje bubuljica i manjih nepravilnosti, ali ne i podočnjaka jer je koža u tom predelu najosetljivija pa je moguće isušivanje. Uvek birajte onaj koji je za nijansu svetliji od vašeg prirodnog tona kože. Ovo je ujedno i najčešće korišćena vrsta korektora u današnje vreme. Koristi se za sve tipove kože, ali se najviše preporučuju osobama sa masnom kožom.

Ukoliko imate suvu kožu, a koristite ovaj korektor, moguća je pojava isušivanja kože, kojoj sledi stvaranje ljuspica.  Njegova velika prednost je što se lako uklapa u podlogu, kao i to što je jednostavan za nanošenje. U većini slučajeva, ovakvi korektori sadrže i dodatne sastojke koji su namenjeni umirivanju upalnih procesa na koži. Možete ga direktno naneti na lice ili ga utapkati prstima. Ukoliko koristite prste za nanošenje korektra, prethodno operite ruke kako bi izbegli da bakterije ili mikrobi dođu u kontakt sa licem. Time sprečavate pojavu bubuljica.

TEČNI korektori se preporučuju osobama sa suvom kožom ili normalnim tipom kože. Služe za prekrivanje veće površine (crvenilo, podočnjaci, nejednak ten). Jedina mana im je jer su previše transparentni, tako da nisu delotvorni u prekrivanju akni. Mogu se naći u obliku olovke ili u tubi.  Najviše se koriste za pokrivanje tamnih kolutova ispod očiju i to tako što se natapkaju od unutrašnjeg ugla oka prema spolja, nikako ne razmazujte jer ćete time ukloniti proizvod.

nanosenje korektora

 

KRUTI ili KOMPAKTNI korektori služe za prekrivanje manjih površina, ožiljaka, akni ili manjeg crvenila. Bolje pokrivaju nedostatke od tečnog korektora, ali su teži za nanošenje jer su gušći. Moguća je pojava prevremenih bora ukoliko se nanosi na osetljivo poručje oko očiju, baš zbog ovog svojstva. Preporučuju se za sve tipove kože. Mogu se naći u obliku olovke ili u prahu.

Ako koristite blede pudere i korektore jer imate svetao ten, njihova tekstura mora biti gusta da biste prekrili sve nedostatke na licu. Umor i crvenilo se na svetlijoj podlozi više ističu.

Prilikom konturisanja lica (pogledajte OVDE) korektor se koristi za središnji deo lica. Sitnije regije na licu se povećavaju korektorom, dok se krupne regije smanjuju bronzerom.

Žuti, ljubičasti i zeleni korektor

  • Žuti korektor je namenjen tamnim kolutovima oko očiju. Korektori u ,,boji“ se obavezno nanose pre pudera.
  • Ljubičasti korektor služi za neke tamnije fleke po licu (sunčanje, pegice…).
  • Zeleni korektor se koristi da se neutrališe crvenilo na licu, akne itd.

korektor za podocnjake

Mali trikovi:

Korektor pored svoje klasične primene, nudi još mogućnosti za ulepšavanje izgleda.

  • Baza za senku: Naneti na gornji kapak i utapkati. Uklonićete crvenilo, a šminka će biti postojanija.
  • Ulepšajte usne: Ako vam je nestao sjaj, pomešajte kapljicu korektora sa Labellom i nanesite ga na usne.
  • Fiksirajte ruž: Gusti korektor nanesite na usne pre olovke i ruža. Ruž će na usnama trajati satima.

Autor teksta: „Korektor, tajna profesionalnih šminkera“

Milica, blog Cosmetics Is Passion

—————————————————————————————————

beauty bloger Zovem se Milica, imam 24 godine, iz Trstenika sam. Sebe smatram ambicioznom, istrajnom, inovativnom, maštovitom, humanom, ,,zaljubljenom” u kozmetiku i iz tih razloga sam se upustila u svet bloga, kako bih sve više istraživala u toj oblasti, podelila svoje dosadašnje znanje i iskustvo sa drugima i nadograđivala sebe u toj sferi. Iz te ljubavi nastaje moj blog ,,Cosmetics Is My Passion” koji svakim danom ima sve više pratilaca.

—————————————————————————————————

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!