Saznajte sve o BALM PUDERU – novoj vrsti podloge za šminkanje!

balm puder
Instagram/Printscreen

Postoji dosta vrsta pudera i podloga za ten sa kojima ste već upoznate (tečni puder, serum-puder,”powder foundation”, puder u stiku itd), a neke sigurno već odavno i koristite. Jedan format kremastog pudera koji se nedavno pojavio na beauty tržištu (i samo čekamo kada će stići kod nas) jeste balm puder. Ova lagana podloga je savršena za one dame koje preferiraju minimalni make-up. U nastavku vas pripremamo na to šta morate znati o ovoj formuli, i kako da se šminkate njom kao profesionalac.

Šta je tačno balm puder?

Balm puder je hibrid skincare proizvoda i kremastog pudera koji pruža hidrirajuću, laganu pokrivnu moć. Ove formule su fokusirane na negu kože, i najbolje se nanose kada se proizvod blago zagreje među prstima i umasira u kožu. Balm puder kreira glatko platno na koži za dalje šminkanje, a najčešće je obogaćen skincare sastojcima poput hijaluronske kiseline, vitaminima E i C, antioksidantima i drugim.

Njegova specifična tekstura se stapa sa kožom u podlogu koja se veoma lako blenda, i na taj način pruža prirodnu blistavost. Teksturu balm pudera zamislite kao kombinaciju kremastog i “powder” pudera. Nanosi se kao krem ili mus-puder, ali se setuje u polu-mat ili blistavi finiš. Pošto se veoma lako blenda i stapa sa kožom, dobijate taj luksuzni “cushion” osećaj dok ga nanosite, ali bez težine koju obično donose kremasti puderi.

Povezano: Upoznajte “powder foundation” – između tečnog i kamenog pudera

Kome će odgovarati?

Balm puderi su najbolji za osobe sa normalnom, suvom ili zrelom kožom jer dubinski hrane i neguju, pružajući blistavi finiš. Pigmentacija ovog tipa pudera je obično veoma lagana, tako da se neće uvlačiti u fine linije i bore. “Plumping” sastojci će momentalno osvežiti suvu, dehidriranu ili zrelu kožu, odmah po nanošenju pudera.

Kako se nanosi balm puder?

Puder možete naneti prstima (preporučljivo zbog topive teksture) ili četkom. Za nanošenje prstima, pokupite malu količinu proizvoda, veličine novčića, i pokretima utiskivanja i rolanja utisnite proizvod u kožu. Pazite da uzmete malu količinu, jer je puder veoma izdašan. Uvek je lakše kasnije dodati više, ukoliko je potrebno.

Ukoliko preferirate šminkanje četkom, za balm puder biće vam potrebna ravno sečena, gusta, “buffing” četka, kojom ćete pokupiti proizvod iz teglice. Potom, počev od sredine lica, izblendajte puder ka spoljašnjim ivicama lica, kao što biste radili i sa običnim tečnim puderom.

Saveti šminkera ako koristite balm puder

  • Balm puder se može koristiti i kao baza za senke za oči!
  • Za laganu pokrivnu moć, koristite vrhove prstiju, kojima ćete puder naneti samo na T zonu.
  • Naglasite strukturu kostiju lica, koristeći 2-3 nijanse tamniji puder, kao prirodnu konturu.
  • Za maksimalno blistavi, “dewy” finiš, nanesite par kapi omiljenog ulja za lice, pre nanošenja balm pudera.
  • Nanesite prozračnu količinu balm pudera na uši i vrat kada slikate selfije!

Pročitajte još i: Mat, saten, dewy – kako da odaberete idealan finiš tečnog pudera?

error: Content is protected !!