Upoznajte Powder Foundation: Između tečnog i kamenog pudera!

powder foundation

Kada govorimo o ujednačavanju tena, i savršenoj bazi za vašu šminku, tečni puder je apsolutni must-have! Ovaj proizvod je besprekoran način da prekrijete sve nesavršenosti i dobijete ujednačenu boju kože. Ali, ova podloga za ten ne mora biti nužno u tečnoj formi – upoznajte “powder foundation”, puder u obliku kompaktnog praha, izuzetne pokrivne moći. Nemojte mešati ovaj tip proizvoda za klasičnim puderom u kamenu, kojim se setuje šminka – “powder foundation” je tečni i kameni puder u jednom! U nastavku otkrivamo sve o ovom hibridnom proizvodu!

Šta je “powder foundation”?

“Powder foundation” je podloga za ten, u obliku presovanog praha, sa visokim sadržajem pigmenata, koji prekrivaju ten u potpunosti, baš kao što to radi tečni puder. Ali, ovaj tip pudera ne sadrži emolijentne sastojke koji zapušavaju pore, a nalaze se u tečnim puderima. Zato je “powder foundation” idealna vrsta pudera za svaki tip kože, a posebno za masnu i kombinovanu kožu sklonu aknama. Ovaj tip podloge kontroliše sjaj kože i daje dugotrajnost, bez osećaja “maske” na licu, što je čest slučaj sa tečnim puderom visoke pokrivne moći. Somotski finiš, potpuna pokrevnost nesavršenosti – šta tu ima da se ne voli?

powder foundation

Najbolje od svega je što ovaj tip pudera zahteva mnogo manje vremena za aplikaciju, nego što je to slučaj za tečnim ili kremastim puderom.

Povezano: Kakav mora biti savršen puder u kamenu?

Finiš i nanošenje

“Powder foundation” se može naći u dva finiša – kao iluminirajuća i matte verzija. Slično kao i sa tečnim puderima, samo odaberite finiš koji najbolje odgovara vašem tipu kože. Ovaj tip podloge u kamenoj formi ipak nije najpoželjniji za osobe sa suvom i jako suvom kožom, jer se može uvući u kožu i zakačiti za “suva mesta”.

“Powder foundation” se klasično nanosi suvim sunđerčićem za šminkanje. Naravno, možete koristiti buffing ili kabuki četku, sa ravnom površinom ili beauty blender, kako biste dodatno utapkali i dobili jaču pokrivnu moć. “Powder foundation” je dugotrajniji na tenu od tečnog pudera, a ako želite još duži efekat šminke, nanesite prajmer pre. U tom slučaju, morate sačekati da se prajmer u potpunosti upije u kožu, pre nanošenja podloge u kamenu.

Ako želite da vam ten izgleda prirodnije, posle nanošenja “powder foundation”-a, poprskajte kožu sprejem za osvežavanje lica i tako ćete poništiti eventualni “cakey” efekat.

Povezano: 7 drugačijih upotreba pudera u prahu koje će vam biti od koristi

powder foundation

Naše mišljenje?

Ako vam ne prijaju tečni puderi, maste vam kožu, zapušavaju pore i otiru se na masku ili odeću, predlažemo vam da isprobate baš “powder foundation” tip podloge za lice. U tom slučaju, našminkaćete se ekspresno, a puder za setovanje vam neće biti ni potreban. Uz “powder foundation” možete kontrolisati nivo pokrivne moći pudera, a lako ga možete popraviti u toku dana. Osim toga, “powder foundation” ne zahteva mnogo blendanja, što je super za početnike i one dame koje se ujutru šminkaju brzinski.

Pročitajte još i: Mineralna šminka – zašto je tako dobra za vašu kožu?

error: Content is protected !!