Ovako se Beauty blender čisti bez muke

Beauty blender ili bilo koji sunđerasti aplikator za šminkanje, potrebno je nakon svake upotrebe dobro oprati. U suprotnom, pri sledećem nanošenju šminke, na lice ćete aplicirati i ostatke pudera ili korektora, mrtve ćelije kože i bakterije. U ime čiste i negovane kože lica, prilikom sledećeg čišćenja ove beauty alatke sledite ove koraka!

Naslovna foto: Pinterest

Ukoliko koristite Beauty blender – za nanošenje tekućih, ali i proizvoda u kamenu, kao i za apliciranje seruma ili kreme za lice, svesni ste da njegovo čišćenje i održavanje povremeno može da vam pravi problem – ukoliko ste u žurbi pa nemate vremena da ga odmah operete. Odgovornim vlasnicama uputstvo kako se Beauty blender čisti bez muke možda nije ni potrebno, a možda vam ipak otkrijemo temeljniji i lakši način. Saznajte u nastavku teksta!

Kako se čisti beauty blender?

Beauty blender bi trebalo čistiti svakodnevno, odnosno posle svakog nanošenja šminke i to sa mešavinom od maslinovog ulja, deterdženta za suđe i tople vode. Ova mešavina će razbiti i ukloniti sve ostatke šminke i nečistoće iz vašeg sunđera te sačuvati njegovu mekoću i savitljivost.

A post shared by Marylin Lee (@marylinmakeup) on

Ubacite Beauty blender u toplu kupku od navedenih sastojaka, nežno utrljajte pa ostavite da se natapa neko vreme. Zgrozićete se kad vidite kolika je količina prljavštine izašla iz vašeg sunđerastog aplikatora za šminku.

Nakon toga, sledi istiskivanje ostataka – nekoliko puta stisnite Beauty blender, odnosno dok voda iz sunđera ne bude potpuno čista. Potom, ispod mlaza tople vode dobro isperite Beauty blender.

Potrudite se da istisnete sav sapun i maslinovo ulje kako ne biste imali uljani ili grubi osećaj na licu tokom sledećeg korišćenja. Kada rukom iscedite Beauty blender, dodatno ga iscedite čistim peškirom pa stavite na papirnu podlogu da se osuši. Da bi se što pre osušio, ostavite Beauty blender negde na otvorenom.

Povezano: Da li i vi pravite ove greške kada koristite Beauty blender?

error: Content is protected !!