Krema za telo kao krema za lice – veliko NE!

Mnogi naslovi na internet portalima ili magazinima o lepoti sadrže reči „provereno deluje“, a zapravo je reč o neistinama i skoro nemogućim beauty opcijama. Ako ste negde pročitali ili vam je neko savetovao da je krema za telo sve što vam treba da biste imali savršenu kožu tela i lica, odnosno da deluje i kao krema za lice – ne nasedajte na ovaj trik.

Savršena koža je rezultat pravilne nege i apsolutne brige za vlastitu kožu, koja ponekad zahteva i odricanje od pušenja, alkohola, slatkiša… Izbor pogrešnog proizvoda za lice, posebno ako spadate u grupu onih sa osetljivom i problematičnom kožom, može izazvati različite iritacije, zapaljenja i stvaranje bubuljica.

Krema za telo je apsolutno neophodna ukoliko želite meku, hidriranu i elastičnu kožu, ali je ne biste trebali koristiti i kao kremu za lice. Evo razloga zašto.

Zašto krema za telo nije za lice?

Za razliku od kože tela, koža lica je izloženija spoljašnjim silama kao što su sunce i različiti kozmetički proizvodi. Pošto je koža lica osetljivija od kože tela, trebalo bi da se odnosite u skladu sa potrebama kože na tom delu tela. Krema za telo je gusta i uglavnom sadrži mirise koji mogu da iritiraju kožu, te ne biste trebali da je koristite na nežnoj koži lica.

Povezano: Kako da vaša koža lica PREŽIVI hladno vreme – 5 TOP saveta!

Koža lica je posebno tanka, pa joj je potrebna odgovarajuća nega. Važno je koristiti lagane preparate koji su posebno formulisani za taj deo tela. To sigurno nije krema za telo jer sadrži agresivne sastojke, kao što su parabeni i agresivni konzervansi, koji mogu oštetiti kožu lica i dovesti do alergijskih reakcija što se prepoznaje po prisustvu crvenila, iritacije i suvoće.

S obzirom da je krema za telo kremastije, teže teksture od krema napravljenih specijalno za lice (koje su lakše teksture i nisu previše masne), kada bi se nanela na kožu lica omogućila bi da se prašina i ostale nečistoće zadrže na licu sve do redovnog čišćenja lica pre odlaska u krevet. Krema za telo bi verovatno zapušila pore, proširila ih, te učinila vidljivijim na koži, što bi dodatno doprinelo stvaranju novih akni i drugih nepravilnosti na koži.

Krema za telo uglavnom sadrži iritirajuće sastojke kao što su mirisi i boje. Ove, ali i neke agresivnije hemikalije, mogu narušiti barijernu funkciju kože lica i čak dovesti do alergija.

Povezano: Maska za proširene pore od samo 2 sastojka!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!