Kućni SPA tretman za vašu kosu: Oporavite je posle dugog leta

https://lepotica.rs/webshop/product/morrocanoil-intense-hydration-maska-250-ml

Posle dugog (i vrelog) leta, naša kosa je pretrpela mnogo, složićete se! Prašinu, sunce, vetrić, hlor i slanu vodu. Na sve ovo dodajte uništavajuće efekte fena, prese, i figara, pa čak  i boje za kosu. Vaša klasična šampon/regenerator rutina nije više dovoljna da nadokandi izgubljenu vlagu iz dlake, ali kućni SPA tretman sve to rešava! Iako bi trebalo da s vremena na vreme uradite neki salonski tretman kose, ako nema budžet za to ili vreme – evo kako to možete učiniti i same!

Kućni SPA tretman kose u 4 koraka

Korak 1: Masaža skalpa uljima

Počnite uljanom masažom kako biste nahranile dlaku i stimulisale protok krvi u skalpu. Možete odabrati bilo koje ulje za kosu za ovu masažu: maslinovo, bademovo, kokosovo. Ovo su sve dobre opcije, a prilično su povoljno. Zdrave masnoće i nutrijenti iz ulja pomažu u ishrani dlake. Nežna masaža glave pomaže u relaksaciji i smanjuje stres, koji takođe može biti i uzrok opadanju kose.

https://lepotica.rs/webshop/product/morrocanoil-intense-hydration-maska-250-ml

Korak 2: Naparite kosu

Sledeći korak je da naparite kosu kako bi svi nutrijenti iz ulja prodrli kroz kutikulu dlake. Možete koristiti aparat za paru ako ga imate, ili umočiti peškir u činiji vrele vode, iscediti višak i umotati ga oko glave. Ako vam je peškir hladan u nekom momentu, umočite ga ponovo u topllu vodu i ponovite proces. Kosu parite ne duže od 10-15 minuta i potom pređite na naredni korak.

Korak 3: Šamponirajte kosu da isperete ulje

Sada je vreme da operete kosu. Idealno bi bilo da koristite šampon bez sulfata za pranje kose. Oni ne sadrže SLS niti SLES sulfate. Svaki nežni šampon koji čisti kosu će dobro odraditi posao.

Mi vam predlažemo Marrakesh HEMP SEED šampon za kosu bez sulfata.

Korak 4: Maska za dubinsku hidrataciju

Ovo je najvažniji korak svakog SPA tretmana kose – odaberite masku za dubinsku hidrataciju kose, ili je napravite same, tako što ćete pomešate regenerator, kokosovo ulje, shea puter i med. Ostavite masku da deluje 15-20 minuta ispod najlonske kese i potom je dobro isperite. Uživajte u nahranjenoj i oporavljenoj kosi.

Naša preporuka je MoroccanOil Intense Hydration maska za kosu, obogaćena uljem argana, za maksimalnu ishranu dlake.

error: Content is protected !!