8 razloga zašto je SUVO šišanje kose bolje od mokrog!

suvo šišanje

Ako ste ikada videli kako izgleda suvo šišanje, odnosno – šišanje kose “na suvo”, sigurno ste zapitali u čemu je razlika u odnosu na klasično šišanje mokre, oprane kose. Ova tehnika je manje poznata i manje se primenjuje u salonima, ali rezultati su itekako vredni pažnje. Ne samo da ćete odmah videti rezultat šišanja, već će frizer moći da lakše uoči oštećenu kosu i ispucale krajeve. U nastavku vam otkrivamo čak 8 razloga zašto je suvo šišanje bolje od klasičnog!

Suvo vs. mokro šišanje: Zašto je “na suvo” bolje?

#1: Odlično je za osobe sa talasima ili kovrdžama

Šišanje talasaste ili kovrdžave kose dok je mokra je mnogo teže nego šišanje rasne kose. Razlog za to je nemogućnost da frizer odredi gde će kovrdže pasti u momentu kada se kosa osuši, a lokne skupe. Zato je šišanje “na suvo”, kada je reč o kovrdžavoj i talasastoj kosi, mnogo bolja opcija, jer će frizer moći da se postara da lokne padaju jedna na drugu.

#2: Friura će delovati oštrije i preciznije

Kada je kosa mokra, ona je rastegljiva, tako da se njena dužina može razlikovati kada se osuši. Ali kada vas frizer šiša “na suvo”, može da vizualizuje tačno koliko je potrebno da odseče, što kreira zaista precizan look, i to bez feniranja.

šišanje kose

#3: Sačuvaćete vreme i novac

Zahvaljujući tehnici suvog šišanja, nećete više provoditi sate i sate u salonu. Preskakanje pranja i nege kose, kao i feniranja znači da ćete mnogo kraće ostati u salonu. Osim toga – ukoliko vam nije potrebno posebno stilizovanje kose u vidu lokni ili feniranja – to znači da ćete uštedeti i na samoj usluzi!

#4: Odmah možete videti kako će frizura izgledati

Jedan od najvećih benefita suvog šišanje je što gledate kako se vaš novi look rađa ispred vas, u realnom vremenu. Bilo da tražite drastičnu promenu dužine ili puko skraćivanje krajeva, suvo šišanje vam omogućava da trenunto vidite kako će dužina kose izgledati.

Povezano: 7 saveta kako da uvek budete zadovoljni šišanjem u salonu

#5: Frizeru je lakše da uoči oštećenja dlake

Kada je kosa mokra, ona se lepi međusobno i mrsi, čak i kada se očešlja. Ovo otežava frizeru da uoči rascvetale krajeve ili delove kose koji su suvlji i više oštećeni. Najbolja frizura za suvu i oštećenu kosu je ona koja se šiša na suvo, jer se tako lako uoče problemi i potrebni centimetri za skraćivanje.

šišaje na suvo

#6: Pomoćiće vam u stilizovanju kose kod kuće

Ko ne voli savršeno ispolirani izgled kose posle salona? Jedan od najvećih benefita suvo šišanje jeste taj što možete videti kako vaša kosa izgleda pre i posle stilizovanja. Ovo će vam pomoći za buduće opcije sitlizovanja kose, jer ćete lako rekreirati salonski izgled.

Za savršeno stilizovanje kose kod kuće, savetujemo MoroccanOil Argan Oil elixir za kosu na bazi arganovog ulja.

#7: Odlična tehnika za šišanje kose sa pramenovima

Na isti način kao što je frizeru teško da uoči oštećene delove kose, tako mu je teško da vidi varijacije suptilnog balajaža na mokroj kosi. Posebno na krajevima. Suvo šišanje omogućava frizeru da bolje uoči tonalitete vaše kose i da izbegne određene pramenove, u zavisnosti od toga šta želite.

#8: Suvo šišanje je savršeno za šiške

Ukoliko se boji da će šišanje šiški postati noćna mora iz 90-ih – odlučite se onda za suvo šišanje! Bez obzira da li već imate šiške, ili ih sečete po prvi put, tehnika suvog šišanja će vam omogućiti da momentalno vidite kako će one izgledati, a samim tim, možete odrediti njihovu dužinu.

Pročitajte još i: Šta da radite ako ne možete otići na šišanje u salon?

error: Content is protected !!