3 frizure sa pletenicama – za svaki dan, a po potrebi i svečane

Pronašli smo za vas video upute za 3 frizure sa pletenicama. Probajte ih napraviti bez ičije pomoći – da se malo našalimo – proverite da li ste rođeni s dve leve ruke ili vam trebaju spretne ruke majke, sestre ili drugarice.

Verujemo da ćete ove 3 frizure sa pletenicama savladati veoma brzo i kad uđete u štos svaki dan ćete plesti kosu na neki od ovih načina. U svakom slučaju, kada vam je kosa neposlušna ili niste stigli da je operete, pletenice su lep način oblikovanja kose, pa čak i kad ste izložene vetru, kiši, napornom treningu…

Styling proizvodi kao što su Marrakesh Bounce losion za volumen nakon pranja kose ili šampona za suvo pranje kose Subrina Professional Dry Shampoo sprečiće klizanje „bežanje“ kose iz ruke prilikom pravljenja neke od 3 frizure sa pletenicama. Takođe, postojanost frizure osiguraće vam i lak za kosu koji biste trebalo poprskati po kosi sa udaljenosti od 20ak centimetara od glave.

Pored naših pisanih smernica, u video uputama, koje smo pronašli na Instagram profilu osobe koja šeruje zaista inspirativne predloge frizura, saznaćete kako oblikovati 3 frizure sa pletenicama.

3D pletenica

Pokupite prednji srednji deo kose i vežite ga u konjski rep. Kosu sa strane takođe povucite prema nazad i vežite u konjski rep, odmah ispod prvog. Prvi konjski rep podelite na tri jednaka pramena, a drugi konjski rep na dva pramena, pa pa srednji pramen prvog konjskog repa stavite između dva pramena drugog konjskog repa. Pramenovima prvog repa potom dodajte kosu sa obe strane glave i vežite još jedan konjski rep. Ponavljajte ovaj postupak dok ne dođete do kraja kose. Pogledajte video i sve će vam biti jasnije.

pletenica
Pogledajte i: Boho frizura: Cik-cak pletenica!

Mohawk pletenica

Ako želite, ispeglate kosu dodatkom koji aludira na raspuštenu kosu nakon nošenja sitnih pletenica. Izdvojte srednji deo kose na vrhu glave pa ispletite riblju kost ali tako da počnete plesti od centra glave prema napred. Zatim deo kose koji vam ostane kada dođete do čela prebacite prema nazad pa dodajući kosu sa obe strane glave, ispletite obrnutu pletenicu, nežno izvlačeći pramenove kako biste dodali volumen vašoj frizuri. Oko elastične gumice kojom ste vezali pletenicu omotajte pramen kose kako biste je sakrili pa donji deo natapirajte. Ako nas niste razumeli, uvek možete pogledati video i sve će vam biti jasnije.

Punđa od francuske pletenice

Napravite duboki razdeljak sa strane pa na onoj na kojoj imate više kose ispletite 2 riblje kosti – jednu do druge – ostavljajući ostatak kose da čeka na svoj red za oblikovanje frizure. Francusku pletenicu pravite na sledeći način: izdvojte dva pramena iste veličine pa iz desnog dela izdvojite mali pramen i prebacite ga preko levog dela, pa odvojite pramen iz levog dela i prebacite ga preko desnog. Kada dođete do kraja, ispletenu francusku pletenicu vežite elastičnom gumicom. Pletenice spojite sa ostatkom kose pa vežite u punđu. Ma za ovu frizuru vam i ne treb video tutorijal, ali ga ipak prilažemo u nastavku!

Povezano: Napravite frizuru bez odlaska u frizerski salon – 3 predloga!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!