Privucite pozitivnu energiju u vaš dom uz pomoć 10 biljaka

Uobičajeno je da se biljke koriste za uređenje kuće ili kancelarije jer ambijentu daju svež i prirodan osećaj. Pored toga što su idealan kućni dekor, mnoge biljke zapravo poboljšavaju protok pozitivne energije u prostoru.

Nije moguće da vodite srećan i zadovoljan život ako je prostor oko vas negativan. Na svu sreću, možete smanjiti negativnu energiju dodavanjem neke konkretne biljke u vaš dom ili kancelariju.

10 biljaka koje privlače pozitivnu energiju

Srećni bambus

Ako želite da unesete zdravlje, ljubav i sreću u vaš život, srećni bambus je biljka koju treba da imate kod kuće. Prema feng šuiju, vertikalni oblik ove visoke, zelene biljke predstavlja drvo, element koji utiče na našu životnu energiju, vitalnost i fizičku aktivnost. Srećni bambus nije teško održavati – postavite ga u uglu prostorije koji je slabo osvetljen i daleko od direktnog izlaganja suncu, poželjno istočni ili jugoistočni ugao. Neparan broj srećnog bambusa držite u staklenoj posudi sa oko 2 litra destilovane ili prečišćene vode.

Aloe vera

Aloe vera je nosilac sreće i pozitivne energije. Veliki je hit u mnogim domovima. Aloe vera mora imati dosta svetlosti, pa ako ne može dobiti prirodnu svetlost, možete napraviti razne lampe koje će joj pomoći da se razvija. Listove lagano pošpricajte i utrljajte maramicom, a biljku zalivajte ovisno o njenoj veličini i o tome koliko raste. Postavite aloe veru blizu ulaznih vrata tako da može da apsorbuje negativnu energije iz vašeg doma. Ili je stavite u dnevni boravak ili u prostoriju gde dočekujete goste.

Drvo novca

Još jedna popularna biljka koja privlači pozitivnu energiju kada se stavi u kuću je drvo novca. Prema feng šuiju, ova prelepa biljka proizvodi pozitivnu energiju koja privlači sreću i bogatstvo. Plus, drvo života povećava količinu kiseonika i čisti vazduh od zagađenja kao što su sintetičke hemikalije iz nameštaja i proizvoda za čišćenje. Postavite saksiju sa drvom novca, usmerenim uvek nagore, ispred oštrog ugla ili u ugao prostorije. Ovaj položaj smanjuje anksioznost i stres, kao i negativne misli.

Prethodna1 of 3Sledeća

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!