Hrana koja topi salo oko struka

Pored toga što ste sami sebi neprivlačni, salo oko struka predstavlja opasnost za zdravlje – povećava rizik od visokog krvnog pritiska, dijabetesa i bolesti masne jetre. Mnoge žene se pokušavaju rešiti masnoća nataloženih oko struka pomoću dijeta, ali to nije optimalno rešenje. Brz i zdrav način da se otarasite sala oko struka je pravilna ishrana i redovno vežbanje.

9 namirnica koje će vam pomoći da se otarasite sala oko struka

Bademi

Bademi suzbijaju glad jer sadrže zdrave masti – polinezasićene i mononezasićene masti koje sprečavaju prejedanje. Takođe, pomažu u borbi protiv bolesti srca. Bogati su magnezijumom te su ključna komponenta za izgradnju mišića, a ukoliko imate više mišića sagorećete više masti. Pored toga, visok sadržaj vlakana u bademima će pomoći da se osećate sito duže vreme.

Lubenica

Lubenica sadrži 91 odsto vode i najbolje je da je jedete na početku obroka. Ovo sočno voće je bogato vitaminima B1, B6 i C, kao i kalijumom i magnezijumom. Jedite 2 kriške lubenice svakog dana osam nedelja i smanjićete telesnu težinu (posebno salo oko stomaka) bez menjanja mišićne mase. Povećano konzumiranje lubenice dovodi do smanjenja rizika od pojave gojaznosti i bolesti srca.

Pasulj

Redovno konzumiranje različitih vrsta pasulja smanjuje masti u telu, razvija mišiće i poboljšava proces varenja. Pasulj produžava osećaj sitosti i sprečava prejedanje, te daje energiju vašem telu. Uključite pasulj u vaše dnevne obroke – dodajte ga salatama, supama ili ga servirajte kao prilog.

Povezano: Osvežavajući smoothie od lubenice!

Prethodna1 of 3Sledeća

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!