Hrana koja topi salo oko struka

Celer

Da biste imali ravan stomak, napunite tanjir zelenim lisnatim povrćem poput celera. Celer sadrži malo kalorija, puno vlakana, kao i kalcijum i vitamin C koji pomažu u mršavljenju. Iscedite i popijte pola čaše soka od celera pre jela (ručka ili večere) kako biste očistiti organizam. Takođe, možete dodati celer u salatu ili supu. Celer sadrži apigenin, prirodno jedinjenje koje smanjuje rizik od raka jajnika kod žena.

Krastavac

Krastavci su izuzetno osvežavajuća i niskokalorična hrana. Prepuni su minerala, biljnih vlakana i vitamina, a 100 grama krastavca sadrži oko 96 odsto vode i samo oko 45 kalorija. Tanjir salate od krastavaca je efikasan i zdrav način da očistite telo od štetnih toksina. Vaša koža će biti blistava i sjajna ukoliko često jedete krastavce jer su bogati vitaminima B i C.

Paradajz

Jedan veliki paradajz ima samo 33 kalorije. Moćni antioksidans likopen u paradajzu smanjuje bore, borbi se protiv raka i smanjuje nivo holesterola. Paradajz je odličan izvor hranljivih materija kao što su gvožđe i kalijum, a i bogat je vitaminima A i C.

Povezano: Letnja salata – ukusan i hranljiv obrok!

error: Content is protected !!