Viralni make-up trend sa Tik-Toka koji nam se dopada: Ljubičasto rumenilo!

ljubičasto rumenilo
Instagram/Printscreen

Ako do sada niste čule, ljubičasto rumenilo je poslednji make-up trend – ali da li je to samo momenat ili trajni dodatak make-up rutini? Tik-Tok kreatori su počeli ubacuju ljubičasto rumenilo u svoje make-up tutorijale, jer deluje veoma laskavo na većini tenova. Svi mi obično gravitiramo ružičastim i breskvastim rumenilima koja univerzalno laskaju svakom tenu, tako da ovaj trend zaista može delovati neobično. Ako želite i vi da isprobate ovaj trend ljubičastog rumenila, saznajte sve o njemu u nastavku!

Tik-Tok i beauty trendovi

Tik Tok je mesto na kojem se rađaju make-up trendovi. Ako pratite hashtag #beautytok verovatno ste videli najrazličitije bizarne trikove za šminkanje poput konturisanja usana, korišćenja lubrikanta kao prajmera, nanošenje tečnog pudera rolerom od žada i mnoge druge. Jedan trend koji ima tendecniju da opstane, za razliku od prethodno navedenih jeste upravo ljubičasto rumenilo! Ljubičasto rumenilo je veoma potcenjeno jer žene ne znaju šta mogu da očekuju od njega, a posebno one svetlog tena, koje su oprezne sa nijansama rumenila koja koriste.

@imhannahcho finally trying the viral purple blush!! i feel like this can be a universal shade for any skin tone 💜✨ @Fenty Beauty #blush #fenty #purpleblush ♬ Fairy Fountain – Super Guitar Bros

Nijansa je ključ

Kako ne bi vaša avantura sa ljubičastim rumenilom završila kao fijasko, ključ je da odaberete ono odgovarajuće nijanse. Berry-purple nijanse ljubičastog rumenila bolje stoje tamnijem tenu, posebno ako se radi o kremastoj formuli. Ovakva rumenila možete koristiti i kao senku i ruž, za monohromatski izgled. Dame svetlog tena bi trebalo da potraže svetlo lila ili lavanda rumenila, a osobe tamnijeg tena bi trebalo da se okrenu tamnijim ljubičastim bojama bobica, sa više šljivastog ili “mauve” pigmenta.

Povezano: 5 make-up saveta za one koji misle da im rumenilo ne stoji

@sophdoeslife Purple blush??? what are your thoughts? 👀💜 Using @madebymitchell in Dairy Queen, full video coming soon on youtube #purpleblush #blushtrend #makeup ♬ original sound – sophdoeslife ✌🏽

Šta može poslužiti ako nemate ljubičasto rumenilo?

Znamo da je ovu nijansu rumenila teško naći u ponudi našeg tržišta, zato potražite ova make-up komade u vašem neseseru koji mogu poslužiti da isprobate trend, bez trošenja novca i eksperimentisanja.

#1: Kremasti karmin u stiku

Karmini saten ili krem finiša su najbolji u funkciji rumenila. Ona daju prelepi sjaj koži i nisu teški. Ovo je takođe odličan način da izgradite monohromatski make-up look koji je veoma chic. Nanesite malo ljubičastog karmina na vrh obraza i izblendajte ga četkom ili beauty blenderom.

Povezano: Karmin kao rumenilo – evo šta treba i ne treba da radite

#2: Ljubičasta senka za oči

Ako imate paletu ili mono senku ljubičaste boje – vaša potraga za rumenilom je završena! Birajte senku mat finiša ako preferirate mat rumenila ili šimerastu za suprotan finiš. Četkom za rumenilo pokupite dovoljno pigmenta iz pana. Ako je pan premali, prstima stisnite dlačice četkice kako biste pokupili prah. Potapkajte pigmet na obraze i blendajte kružnim pokretima.

#3: Napravite tečno ljubičasto rumenilo

Za ovaj DIY projekat trebaće vam tečni ruž ljubičaste boje i omiljeni serum za lice. Uzmite malo tečnog karmina i sipajte u čistu posudicu ili na nadlanicu šake. Dodajte jednu kap seruma i dobro pomešajte špatulicom. Ovu mešavinu mođete naneti na obraze uz pomoć četkice, sunđera ili prstiju.

Pročitajte još i: Šminkeri otkrivaju 5 neverovatnih trikova sa rumenilom

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!