Karmin kao rumenilo: Evo šta treba i ne treba da radite!

karmin kao rumenilo

Ko bi rekao da će u 2021. ponovo biti aktuelan trend karmina kao rumenila! Ovaj trik su koristile naše bake, a sa pojavom najrazličitijih formulacija rumenila, nije bilo potrebe da i dalje koristimo ovaj metod. Međutim, društvene mreže su lansirale ovaj make-up trend, jer žene sve više vole multifunkcionalne proizvode, koji će pojednostaviti rutinu šminkanja. U nastavku vam donosimo savete profesionalnih šminkera šta treba i ne treba da radite kada je reč o ovom make-up trendu!

Dugo vremena, karmin je bio najčešći make-up proizvod koji su nosile čak i one dame koje se minimalno šminkaju. Karmin ije služio da pojača usne i osveži ostatak tena. Davao je boju usnama i tako činio da lice sija. Karmini imaju taj potencijal da se mogu koristiti i na druge načine – kao kremaste senke, ajlajner, ali najčešća njegova primena (sem usana) je – kao rumenilo.

Šta treba da radite?

Prva stvar je da odaberete dobru formulu karmina, koja će zadovoljiti vaše make-up potrebe: ako je finiš karmina previše sjajan, delovaćete masno, a ukoliko je previše mat, delovaće kredasto i suvo na obrazima. Zato je potrebno da dobro pripremite kožu pre nanošenja karmina kao rumenila. Ako želite najbolji rezultat, najverovatnije ćete morati da preskočite setovanje lica prah puderom ili čak i nanošenja tečnog pudera, kako ne biste završili sa neprivlačnom pastom na licu.

karmin kao rumenilo

Odaberite karmin svetlije nijanse i jednostavno ga zagrejte uz pomoć jagodica prstiju i utapkajte u obraze. Idealne nijanse karmina kao rumenila su: breskva, roze, nude, narandžasta, blush boja. Kada koristite tamnije boje, budite oprezne! Manje je uvek više – počnite sa malon količinom proizvoda i dodajte još ukoliko je potrebno. Za monohromatski izgled, nanesite ruž u istoj boji i na usne!

Šta ne treba da radite?

Zapamtite – to je rumenilo, nežno i ružičasto, a ne ratna boja! Nemojte preterati, i odaberite satensku verziju karmina, koja nije previše sjajna, a ni previše mat! Izbegavajte tamnije nijanse (crvena, burgundy, šljiva, ljubičasta, čokolada).

Pročitajte još i: 6 drugačijih trikova sa karminom koji će vam promeniti način šminkanja

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!