Otkrivamo: Da li flasteri za mitisere zaista čiste pore?

flasteri za mitisere

Većina žena je fascinirana svojim porama i njihovim čišćenjem. Na taj način lako postižu glatku kožu bez nesavršenosti. Ipak, osim kozmetičkog higijenskog tretmana, nema puno načina da očistimo pore iznutra. U poslednje vreme tzv. flasteri za čišćenje pora (pore strips) stekli su veliku popularnost, jer izvlače nečistoću i masnoću iz pora, kada se odlepe sa kože. Ovaj efekat daje i trunk zadovoljstva, kada na tračici ugledate sadržaj pora – onda znate da ovaj proizvod “radi” posao. U nastavku vam otkrivamo kako “rade” flasteri za uklanjanje mitisera i kako utiču na kožu!

Kako flasteri za mitisere “rade”?

Ove tračice su prilično očite – svaka je obložena vrstom lepka, koji se zalepi za kožu. Obično treba da nakvasite nos, postavite tračicu, čekate 10-15 minuta i onda je polako odlepite. Ono što se zalepi na tračicu je kombinacija sebuma i nečistoće iz komedona i mitisera. Mitiseri se obično dešavaju kada je masnoća u porama izložena vazduhu i tako brzo oksidira, rezultirajući crnim vrhom.

Važno je da zapamtite da će različite osobe videti različite rezultate kada je reč o korišćenju flastera za mitisere. Ako je lepak dobro prionuo na kožu, mitiser će biti izvučen.

flasteri za mitisere

Najveći problem kod ovih flastera jeste opasnost da ne preterate! Tračice za pore su vrsta eksfolijacije – one uklanjaju odumrle ćelije kože i nečistoću sa njene površine, kao i svi piling-proizvodi, moraju se koristiti umereno. Ako preterujete sa upotrebom flastera, rizikujete da dehidrirate kožu, što može uzrokovati da koža počne da kompenzuje nedostatak hidratacije – lučenjem masnoće.

Povezano: 6 različitih tipova bubuljica i kako ih tretirati

5 saveta kako da vam flasteri za mitisere bolje “rade”

#1: Počnite sa čistom kožom

Kako bi se flaster za mitisere zaista zalepio na njih, a ne na površinsku masnoću, savetujemo da uvek počnete sa čistom kožom. Brz način jeste da očistite kožu sredstvom za umivanje pre korišćenja flastera, i dodatno je prebrišete pročišćavajućim tonikom.

#2: Naparite lice pre

Kako biste otvorili pore dodatno, savetujemo da lice naparite pre korišćenja tračice. Ovo će učiniti da pore popuste sadržaj koji je u njima, kako biste ga lakše izvukli napolje.

#3: Flaster povucite odozgo na gore

Umesto da tračicu vučete s leva na desno (ili obrnuto), najbolje je da je povlačite odozgo ka gore. Ovaj pokret, kontra od gravitacije, osiguraće bolje lepljenje trake na mitisere. Ovako ćete moći još bolje ivzući sve mitisere.

flasteri za mitisere

#4: Uradite piling sodom bikarbonom ili stavite glinenu masku

Iako dermatolozi ne preporučuju korišćenje sode bikarbone na licu (zbog svoje alkalne vrednosti), mnogi skincare entuzijasti se kunu u ovaj metod. Napravite pastu od sode i vode i ispilingujte nos pre nanošenja flastera. Ili – nanesite glinenu masku, koja će upiti sve nečistoće iz pora i izvući ono što ih puni. Kada nanesete flaster posle toga, on će mnogo lakše izvući sadržaj iz pora napolje.

#5: Pritisnite sa obe strane

Nešto vrlo jednostavno a veoma efikasno je ovaj trik: sledeći put kada budete nanosili flaster za mitisere, nemojte ga samo pritisnuti sa gornje strane, već stavite palčeve u nozdrve i pritisnite i sa te strane u isto vreme. Ovako će mitiseri i sebacealni filmenti “štrčati” iz pora i bolje se zalepiti za tračicu.

Pročitajte još i: Kako se pravilno koristi ekstraktor za mitisere?

error: Content is protected !!