Kako se pravilno koristi ekstraktor za mitisere?

ekstraktor za mitisere

Ako bismo morale da izdvojimo jedan problem sa kožom, koji prati sve nas, to bi bili – mitiseri. Ove nezodne male crne tačkice prate nas još od tinejdžerskih dana, a sa njima se borimo najrazličitijim oružjima. Osim proizvoda za umivanje, pena, maski i tonika, ponekada moramo da izvadimo “veliku artiljeriju”. Stoga upoznajte ekstraktor mitisera – metalnu alatku, koju koriste i kozmetičari u procesu čišćenja pora.

Ekstraktor mitisera je posebna alatka koja je kreirana da ukloni nečistoću i odumrle ćelije kože koje zapušavaju pore i uzrokuju mitisere. Najčešće ih koriste dermatolozi i kozmetičari, a mogu se naći i u drogerijama u prodaji, za kućnu upotrebu. Važno je da naučite da ih koristite pravilno, jer nepravilna upotreba ekstraktora može uzrokovati oštećenje kože i ožiljke.

Vrste ekstraktora za mitisere

Postoje dva glavna tipa ekstraktora za mitisere. Prvi tip ima dve glave – na jednoj se nalazi mala “kašičica” sa rupom u sredini, koja služi da “obgrli” mitiser. Kada se nežno pritisne, zarobljeni sebum izlazi iz kože. Ovaj tip ekstraktora sa druge strane ima veoma oštru lancetu, koja služi da se probuši beli mitiser, kako bi otpustio sadržaj. Lancete su oštre i mogu biti opasne, stoga je ovaj tip ekstraktora namenjen profesionalcima.

ekstraktor za mitisere

Drugi tip ekstraktora ima “kašičice” sa obe strane alatke. Svaka je drugačije veličine, kako bi se prilagodila veličini mitisera. Ponekada je jedna strana ekstraktora savijena pod uglom, kako bi mogao da dopre do razičitih regija, uha, ili strane nosa.

Kako se koristi ekstraktor mitisera?

Pre nego što uzmete alatku, važno je da odredite da li treba da istisnete mitiser ili zapušenu poru. Mitiseri se često mogu pomešati sa sebacealnim filamentima, koji prekrivaju masnije regije kože. Oni imaju svetlo sivu ili sveto smeđu boju, za razliku od crnih mitisera. Filamenti su manji i manje vidljivi od mitisera. Ako pokušavate da ih isedite, možete uzrokovati oštećenje kože, zato ih ostavite na miru.

Eksperti za negu kože upozoravau da nikada ne bi trebalo da jako istiskujete mitiser, jer ovo oštećuje ćelije kože. Ako se mitiser teško uklanja, i ne želi da “izađe” napolje, uz nežni pritisak, razmislite o tretiranju regije kremom za akne ili tonikom sa salicilnom kiselinom.

ekstraktor za mitisere

Korišćenje ekstraktora za mitisere – koraci:

  • U potpunosti očistite lice toplom vodom, kako biste proširili pore i olabavili zarobljeni sebum.
  • Namestite ekstraktor preko mitisera i nežno pritisnite na jednu stranu, pomerajući alatku kroz područje puno mitisera.
  • Obrišite oslobođeni sebum maramicom.
  • Očistite regiju još jednom, kako se otvorena pora ne bi inficirala.
  • Dezinfikujte ekstrakt pranjem u vrućoj, sapunjavoj vodi i prebrišite ga alkoholom.

Protiv mitisera vam preporučujemo Skinology SKIN RESCUE kolekciju proizvoda.

error: Content is protected !!