“Foiling”: Make-up tehnika uz koju će vam senka na očima trajati ceo dan

foiling tehnika

Savršeno ste izblendale pregib kapka, popunile obrve, i iscrtale ajlajner. Izašle ste iz kuće, tek da biste se nekon nekoliko sati pogledale u ogledalo i videle da je sva vaša “make-up” magija nestala! Čak i ako koristite najkvalitetnije pigmente i prajmere, senke za oči imaju tendenciju da izblede, da se razmrljaju ili skinu. Ipak, profesionalni šminkeri su otkrili trik, koji se naziva “foiling”, kako bi intenzivirali boju senke i produžili joj trajnost na kapcima! U nastavku saznajte sve o ovoj make-up tehnici!

Šta je tačno “foiling”?

Radi se o priličnoj jednostavnom triku, koji podrazumeva da pomešate senku za oči sa sprejem za fiksiranje šminke, kako bi ona trajala duže i ostala na mestu. Umesto da nanesete praškastu senku četkicom i pomolite se make-up bogovima da ona ostane na kapcima, “foiling” tehnika kreira teksturu paste. Ova pasta nastaje mešanjem praškaste senke i tečnog fiksatora, čime se menja konzistencija senke, i ona postaje gušća i viskoznija.

Ovu tehniku profesionalni šminkeri koriste često za događaje na crvenom tepihu, kako bi intenzivirali boje na kapcima.

“Foiling” tehnika korak po korak

#1: Odaberite odgovarajuću senku za oči

Ovaj trik neće funkcionisati sa bilo kakvom senkom za oči, jer neke senke mogu promeniti pigment ili teksturu kada se pomešaju sa tečnim proizvodom. Šminkeri uvek savetuju da za ovu tehniku koristite metalik senke, koje imaju oznaku “wet and dry”. Ovakve senke su obično one profesionalnih brendova, boljeg kvaliteta.

Za “foiling” tehniku” možete koristiti i praškaste pigmente, koji su zabavni za korišćenje, ali je za njih potrebno malo više prakse. Za početak, držite se presovanih senki.

#2: Nakvasite četkicu za senku fiksatorom

Sada, kada ste odabrale senku za oči, vreme je da dodate “vlažni” medijum, a to je sprej za fiksiranje šminke. Naprskajte četkicu fiksatorom, a on će delovati kao odličan medjum za mešanje sa praškastom senkom, zbog visokog procenta glicerina u sebi.

Još jedna opcija je da senku pomešate sa malo prajmera za oči ili ten, kako biste dobile kremastu senku. Važno je da četkicu na nakvasite previše, već da imate blago vlažne dlačice, a nikako mokre.

Povezano: 4 trika sa sprejem za fiksiranje šminke koji će promeniti vaš make-up!

#3: Nanesite senku tapkanjem

Sada sledi zabavni deo: nanošenje senke na oči! Šminkeri savetuju da je najlepši način da uradite “foiling” taj, da nanesete senku iznad zenice oka ili u njegov unutrašnji ugao. Na ovaj način ćete postićite savršenu refleksiju svetlosti i sexy sjaj svaki put kada trepnete.

Koristeći vlažnu četkicu, pokupite dovoljno senke iz pan-a. Otresite višak, i potom nanesite senku na kapak, tako što ćete tapkati dlačicama po kapku. Možete se fokusirati samo na unutrašnji deo oka, iznad zenice ili preko celog kapka.

Ako želite da imate mix mat i metalik senki na kapku, nanesite najpre mat praškastu senku (bez “foiling” tehnike), a potom uradite ovu tehniku preko mat senke. Nanesite maskaru i ajlajner potom i dobićete savršen profi make-up izgled koji traje čitav dan!

Pročitajte još i: 7 načina da nanesete senke za oči za baš svaku priliku

error: Content is protected !!