4 profi saveta kako da vam efekat feniranja traje i posle spavanja

feniranje

Hajde da budemo iskrene – sigurno ste potrošile dragocene vreme i novac na feniranje kose, za koje ste očekivale da vam traje bar nekoliko dana. Ipak, za mnoge od nas, spavanje sa isfeniranom kosom se čini kao kocka – šansa je 50:50 da se probudite sa izlomljenom kosom i “antenicama” koje štrče. Ako želite da saznate kako nekim ženama feniranje traje i po nekoliko dana – u nastavku vam donosimo 4 najbolja saveta profesionalaca!

Kako da vam efekat feniranja traje i sutradan?

#1: Održite oblik preko noći

Kako biste zadržale oblik vaše isfenirane kose preko noći – znajte da je sve u tehnici! Vežite kosu u opuštenu punđu (ili dve, ako imate puno kose), i pozicionirajte je na vrhu hlave. Ovo će održati feniranje netaknutim i osiguraće da vaša dužina izgled prelepo i kada se probudite. Još jedan način da održite efekat feniranja prek noći je da kosu pozicionirate preko jastučnice, umesto ispod glave i vrata.

#2: Spavajte na satenskoj ili svilenoj jastučnici

Sprečite frizz efekat i status tako što ćete spavati na svilenoj ili satenskoj jastučnici. Mekoća svile i satena elimnišu trenje između kose i jastuka (slično ideji umotavanja kose u svileni šal). Na taj način će efekat feniranja trajati duže, i izgledaće sveže i narednog jutra kada se probudite.

Povezano: 6 razloga zašto bi trebalo da spavate na svilenoj jastučnici

feniranje

#3: Povratite kosi život uz suvi šampon

Ako vašoj kosi voli taj federasti efekat koji feniranje daje – uvek je možete oživeti uz malo suvog šampona. Oni kosi instant vraćaju život i volumen, čak i posle spavanja. Suvi šampon upija masnoću i znoj i oživljava beživotnu kosu.

#4: Zagladite antenice uz pomoć laka za kosu

Čak i kada ste ispratile sve navedene savete, sigurno ćete imati par pramenova ili dlačica koje štrče sa površine. Nabavite lagani, fleksibilni lak za kosu koji će izravnati i zagladiti antenice i osvežiti izgled vaše frizure.

Mi vam predlažemo Subrina Professional FINISH Flexibile lak za kosu.

feniranje

Pročitajte još i: Najbolji saveti frizera za feniranje kose sa volumenom

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!