Trend Alert: 8 HIT frizura za leto 2024.

frizure leto 2024
Instagram/Printscreen

Konačno se vreme poboljšava i temperature zagrevaju, što znači da letnji trendovi kose za 2024. već dolaze. Svetlost, temperatura i vibracije se razlikuju tokom leta, tako da volimo mini – ili veliku – transformaciju kose da obeležimo tu priliku. Osim toga, ovo je jedno od najdruštvenijih perioda u godini, sa venčanjima, devojačkim putovanjima, festivalima i baštama pabova koji ispunjavaju naše kalendare, pa želimo da nam kosa izgleda raskošno. Što se tiče šta očekivati? Barbiecore je ovog leta trasirao put za sportsku estetiku. Paževi ostaju glavni, ali postoji nekoliko podešavanja koje možete napraviti da biste ih ažurirali. A boja postaje malo ležernija, ali ne manje sjajna. Evo letnjih trendova kose za 2024. o kojima biste zaista trebali znati…

8 najvećih hair trendova za leto 2024.

1. Tenniscore

Trendovi sportske zabave i koketa spojili su se u sportsku, slatku i bogatu estetiku koju smo počeli da viđamo svuda. Za kosu, ovo se prevodi u frizure koje vam padaju na pamet kada pomislite na igračice tenisa. Zamislite bilo šta što biste uparili sa vizirom ili trakom za glavu – poput sportskih pletenica, XXL pletenica i visokih konjskih repova. U suštini, to je sportska estetika clean devojke. To je savršen stil svežeg lica, a ležerni pleteni konjski rep omiljene teniserke će biti hit ovog leta.

2. Crop bob

Ima nečega u golim ramenima i suncu na potiljku što mega ošišane bobove čini apsolutnom hit frizurom za leto. Primetili smo da neke od naših omiljenih cool devojaka skidaju svoje centimetre sve više i više do dužine koja je hrabra, ali nude veću dužinu od teritorije piksi frizure. Ova frizura daje zgodan i sportski osećaj iz 90-ih. Samo zapamtite, dužina otežava vezivanje kose, iako biste verovatno mogli da napravite slatku polupodignutu frizuru, ali pošto je najduži deo tako kratak, ionako će biti prilično prozračno. Što se tiče pomeranja delova oko lica, tu su brojni aksesoari za kosu.

View this post on Instagram

A post shared by EMILIA SILBERG (@emiliasilberg)

3. Slojevi peščanog sata

Ako volite dugu kosu, slojevi peščanog sata bi mogli biti više vaš izbor ovog leta. Ovi stepenovi podižu uokvirivanje lica na sledeći nivo. Taktičke frizure mogu da iznesu naše jagodice i da oblože vilicu i ključnu kost. Slojevi peščanog sata rade isto, ali sa pramenovima koji sežu sve do struka. Uključuje se u trend koji smo viđali za XXL, fantastične dužine. Dužina se završava na najužem delu struka, naglašavajući ženski oblik ‘peščanog sata’. Krajevi treba da se sužavaju oko struka, što se postiže pametnim slojevima kako bi se obezbedila ispravna ravnoteža većine kose. Naravno, za ovo je potrebno mnogo vremena da raste, ali za ovo možemo da koristimo i nadogradnju.

4. Aksesoar

Volimo dodatke tokom cele godine, ali tokom leta oni su podjednako funkcionalni koliko i estetski. Dodaci za kosu su povratili svoju popularnost u poslednjih nekoliko sezona – a posebno mašne za kosu cvetaju među obožavateljima. Tokom leta, videćemo mnoštvo dodataka koji će zaslužiti svoje mesto, sa bandanama, kopčama i šnalama koje će sve pomoći da nam podignemo kosu na putu, dodajući dodatne poene za stil.

5. Hidro kosa

Jedan od trendova u kosi koji će zapljusnuti ovog leta je kosa sa mokrim izgledom ili “hidro” kosa. Wash and go izgled nekako uspeva da izgleda ležerno, sparno i visoko-modno u jednom hitu i već smo primetili da to nose pozante ličnsti kao što su Tajla, JLo i Kajli Džener ove godine. Ideja je da kosa treba da poprimi vlažnu dimenziju i da izgleda natopljena sjajem i vlagom, i u zavisnosti od toga kako je stilizujete, ona može dodati sportsku spontanost ili doneti mermaridcore pokret koji se vraća ovog leta.Možete da nosite raspuštenu i mokru kosu svuda po celom telu.

Povezano – “Hydro Bob” frizura je nova verzija “Boy Bob” frizure

6. Clean Girl Brunette

Kakva god da su vaša osećanja prema terminu „clean girl“, trend je video kretanje ka minimalizmu i prihvatanju onoga što već imate, bilo da je to omogućavanje da se vaš ten pokaže kroz lagane nijanse kože ili vraćanje stvari na svoje korene. Clean Girl Brunette uglavnom se bavi proslavljanjem prirodnih nijansi brineta koje se često zanemaruju, iako sa malo sjaja. Frizeri opisuju ovu opuštenu brinetu kao „savršeno neutralnu i minimalnu“ uz napomenu da je to „odlična opcija za one koji više vole nenametljiviju boju kose“.

7. Suncokret plava boja

Još jedna referenca iz 70-ih koju smo videli u kosi je povratak toplih zlatnih plavuša. Zendaia to radi, RiRi to radi i mi smo u priličnom iskušenju. To je pristupačniji način da se pristupi „sjaju“ sada kada se čini da će bakarni tonovi malo uzavreti ove sezone. Topliji i zlatno-plavi tonovi stalno rastu jer plavuše žele malo ‘sjaja’ koji nude bakarna i crvena kosa, a da pritom ne izgube svoj ‘plavušasti identitet’. Suncokret plava je savršena letnja plava koja donosi malo golden hour momenta ceo dan svakog dana.

8. Boja uglja

Leto ima tendenciju da se trendovi kose kreću u svetlijem pravcu, ali tamne brinete uvek izgledaju prelepo. Za leto, vidimo da prednjače tamne brinete sa neutralnim podtonom. Ovo može izgledati kao tamno, tamno braon, ali ono što je interesantno u vezi sa ugljem je da ima tu nijansu i dubinu tonova zbog kojih se čini svetlucavim i prirodnim, bez naglašavanja i niskih tačaka. To je najdublja brineta nijansa, sa neutralnim podtonom. Nije tako crveno-braon ili čokoladno braon, ali takođe nema one plavičaste podtonove koje vidite na crnoj kosi. Jet crna ponekad može biti prilično mat, ali najtamnija brineta je verovatno najsjajnija, najsjajnija i najblistavija od svih boja kojima možete da ofarbate kosu.

Pročitajte još i – Hair Trend za leto – Milennial Pink kosa

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!