Jesenji napitak: Kako da napravite savršenu domaću toplu čokoladu?

topla čokolada

Topla čokolada je jedan od omiljenih jesenje/zimskih napitaka. Šolja čokoladnog zadovoljstva je odličan način da zadovoljite kasnovečernju želju za nečim slatkim i toplim. Složićete se da nema lepšeg osećaja od držanja tople šolje među rukama, dok ste ušukani u omiljenom džemperu! Evo kako da je sami napravite!

Ova topla čokolada se “pije” na kašiku, a fantastično trojstvo punomasnog mleka, nezaslađenog kakao praha i raskošne tamne čokolade, koji se tople na niskoj vatri predstavljaju ultimativni zimski užitak!

Topla čokolada koja se koristi za pripremu mira biti narednana ili iseckana na male komade kako bi ovaj recept uspeo. U suprotnom, završićete sa malim komadićima nerastopljene čokolade na dnu šolje.

topla čokolada

Recept za savršenu toplu čokoladu

Vreme pripreme: 5 minuta

Vreme kuvanja: 10 minuta

Porcija: 1

Sastojci:

  • 30 grama tamne čokolade
  • 1 supena kašika nezaslađenog kakao praha
  • 1 šolja punomasnog mleka
  • 2 supene kašike kristal šećera
  • 1 prsthovat soli

Priprema:

U maloj šerpici, pomešajte čokoladu, kakao prah i pola šolje mleka. Čokolada mora biti naredana ili sitno iseckana. Mešajte sve konstantno iznad niske vatre, dok se čokolada ne istopi u potpunosti.

Povezano: 5 zdravih napitaka koji zamenjuju kafu

topla čokolada

Potom dodajte ostatak mleka i prstohvat soli. Mešajte postepeno, dok se sve ne zagreje. Na kraju dodajte šećer po ukusu. Sipajte napitak u šolju i ukrasite sa maršmelou bombonama ili šlagom u peni.

Prijatno!

Pročitajte još i: Savršena čokoladna torta – Kleutova torta

error: Content is protected !!