8 saveta za pakovanje kozmetike u avionski ručni prtljag

ručni prtljag

Beauty ljubitelji koji vole da putuju imaju sigurno brigu kako spakovati kozmetiku i šminku u ručni prtljag aviona. Posebno ako ste kupili avionsku kartu koja podrazumeva samo ručni prtljag. Kako vam ne bi pobacali vrednu kozmetiku na aerodromskoj proveri, morati imati na umu osnovne smernice za pakovanje kozmetike za ručni prtljag. U nastavku vam donosimo 8 proverenih saveta!

Kako da spakujete beauty proizvode za ručni prtljag?

#1: Spakujte samo neophodni minimum

Svako bi trebalo da eksperimentiše sa minimalizmom, posebno ako često putuje. Kada je reč o make-upu i kozmetici, minimalna rutina ima mnogo benefita: manje ćete novca trošiti na kozmetiku, nećete morati uzimati checked-in prtljag, možete se smestiti i u mali prostor, i nećete imati toliko stresa oko izbora proizvoda.

#2: Prespite sve u travel-size bočice

Nemojte biti ona osoba kojoj bacaju nov skupoceni losion u kantu na aerodormu, samo zato što niste iščitali uputstva avio-kompanije. Pakovanja tečnosti koja smete spakovati u ručni prtljag iznose maksimalno 100 ml. Ovde spadaju: kreme, paste, serumi, aerosoli (dezodorans ili lak). Maksimalno smete uneti tečnosti ukupne mililitraže do 1000 ml, ali ne u pakovanju većem od 100 ml. Sve tečnosti moraju biti spakovane u prozirnu zip-lock kesicu dimenzija 20×20 cm. Ovo pravilo važi za većinu avio-kompanija. Pre nego što krenete na aerodrom, sve tečne proizvode prelijte u manje, travel-size bočice i spakujte u zip-lock kesicu.

ručni prtljag

#3: Umotajte lomljivo

Izolujte presovane make-up proizvode, tako što ćete ubaciti pamučni tufer između proizvoda i poklopca. Zaštitite staklene bočice od prosipanja i lomljenja, tako što ćete ih umotati u pucketavu foliju. Potom, ubacite make-up neseser na sredinu ranca ili kofera, gde ćete ga dodatno zaštititi.

#4: Budite inovativni

Make-up proizvodi su višenamenski, a to ćete otkriti upravo na putovanjima na kojima imate samo ručni prtljag na raspolaganju. Ruž možete koristiti kao rumemilo, senku kao ajlajner (uz pomoć malo vode), kremasto rumenilo možete natapkati na usne, a tečni korektor može postati BB krema, kada se pomeša sa malo dnevne kreme.

#5: Koristite prste

Prsti mogu odraditi odličan posao kao i četkice. Proizvodi poput kremastog rumenila, korektora i karmina se lako mogu naneti prstima, a ovako ćete sačuvati dragocen prostor koji bi oduzele četkice.

ručni prtljag

#6: Uvek možete dokupiti nešto na destinaciji

Za one koji ne putuju često, znajte da i u zemlji odredišta mođete kupiti kozmetičke proizvode, ako vam nešto zafali. Tako da ne paničitite ako shvatite da ste zaboravile da spakujete kremu za lice ili dezodorans.

#7: Batalite tečni puder

Bočica tečnog pudera zauzima dosta mesta u neseseru, posebno kada putujete samo da ručnim prtljagom. Osim toga, staklena ambalaža je čini dosta teškom, što dodatno opterećuje kilažu prtljaga. Zato ga zamenite tečnim korektorom, koji ćete pomešati sa malo dnevne kreme.

#8: Smanjite rutinu na par koraka

Skincare rutina koja se sastoji od više koraka nikako nije praktična na putovanju. Smanjite vašu rutinu, tako što ćete poneti samo osnovno, a ostatak ostaviti kod kuće. Dakle, odaberite isprobani čistač lica, kremu, SPF zaštitu. Eventualno okoloočnu kremu. Ako ne možete bez seruma, ponesite 4-5 sheet maski sa sobom.

Pročitajte još i: 10 najefikasnijih saveta za pakovanje koji će vam olakšati sezonu putovanja

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!