4 beauty proizvoda koji spašavaju masnu kožu: Morate ih imati!

masna koža

Masna koža je konstantno izložena raznim problemima i oštećenjima: setite se samo otvorenih i proširenih pora, akni, mitisera, beživotnog tena itd. Često je teško negovati masnu kožu, jer se masni film na njoj stalno pojavljaje, bez obzira na sve prethodne korake neke. Zapravo – nijedan skincare režim ne može ukloniti mašćenje kože, niti je transformisati! Zato je pravilo #1 da se uvek držite skincare rutine, a pravilo #2 da potražite pametna rešenja za masnu kožu. U nastavku vam zato donosimo 4 sjajna beauty proizvoda koji su najbolji prijatelji masne kože.

Ovi proizvodi su spas za masnu kožu!

#1: Papirići za matiranje kože

Papirići za matiranje lica su pravi spasioci, kada je reč o masnoj koži. Ovi listići momentalno upijaju višak sebuma sa epidermisa (površinskog sloja kože), dajući joj matiran i oil-free izgled. Bilo da se šminkate ili ne, ovi papići vas spašaju masnog izgleda kože. Samo nežno pritisnite papirić uz lice i potapkajte višak masnoće, bez razvlačenja. Najbolje od svega je što su ovi listići tanki, a pakovanje je maleno, tako da ih lako možete ubaciti u torbu.

papirići za matiranje lica

#2: Matirajući puder u prahu

Puder u prahu (posebno onaj transparentni) je neizbežan, kada je reč o šminkanju masne kože. Bilo da nosite tečni puder ili ne, njegova verzija u prahu je korisna da je naprašite čak i preko dnevne ili SPF kreme. Ovo će vaše lice držati matiranim, bez sjaja, a lako ga možete dodati preko dana, bez “cakey” efekta.

Povezano: 7 drugačijih načina upotrebe pudera u prahu koji će vam biti korisni!

puder u prahu

#3: Glinena maska za lice

Masnokošci se kunu u maske na bazi gline, jer ovaj sastojak ima superupijajuća svojstva, kada je reč o masnoj koži i kontroli lučenja sebuma. To je ujedno najlakši način da detoksikujete kožu, očistite je dubinski i privremeno matirate. Glina otpušava pore i uklanja nečistoću, masnoću i sve ono što se nalazi unutar pora, što uzrokuje akne.

Mi vam predlažemo Skinology OIL CONTROL krem masku sa kamilicom i lavandom, kreiranu za masnu kožu.

glinena maska

#4: Penasti čistač lica

Jako je važno da koristite odgovarajući čistač za vaš tip kože lica, pošto je to ključan temelj skincare režima. Juljani, kremasti ili mlečni čistč nije preporučen za masnu kožu, jer je dodatno hrani (viškom) masnoće i hidratacije, koji joj nije potreban. Zato potražite oil-free čistač u gel formi, koi dobro peni, i ne izlaže kožu dodatnom mašćenju, jer penaste tekstura nežno čisti regije podložne aknama.

čistač lica

Pročitajte još i: Masna i problematična koža lica – kako da konačno rešite ove probleme?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!