8 metoda uklanjanja nausnica: Koja je najbolja za vas?

nausnice

Hajde da nešto račistimo: dlačice iznad gornje usne su prirodne i potpuno normalne. Naravno, to ne znači da treba da se pomirimo sa tim, već treba da nađemo najefikasniji način za njihovo uklanjanje. Postoji mnogo različitih metoda za njihovo uklanjanje, a u nastavku vam donosimo čak 8 različitih načina. Nastavite da čitate!

Kako sve možete ukloniti nausnice?

#1: Brijanje trimerom

Uprkos urbanom mitu, dlačice neće rasti gušće ni tamnije ako se brijete. Pod prstima možete imati osećaj da su gušće, ali samo zato što dlačicu sečete u sredini, gde je ona prirodno deblja, nego na vrhu. Iako brijanje neće ukloniti dlačice iz korena, ipak ima svoje prednosti – manji rizik od urastanja dlačica. Ipak, brzo ponovno izrastanje dlačice je najveći minus ove tehnike brijanja.

Za uklanjanje nausnica, ako se opredeljujete za ovu metodu, predlažemo trimere za skaćivanje obrva.

nausnice

#2: Krema za depilaciju

Kreme za depilaciju koriste hemijske sastojke koji “tope” dlaku sa površine kože. Ove kreme mogu biti iritrajuće, a imaju jak miris, koji je često neprijatan. Efekat je malo duži nego kod brijanja, jer se krema upije duboko u kožu, kako bi istopila dlačicu blizu korena.

Uvek kupite kremu koja je specijalno namenjena za depilaciju lica, i to onu za osetljivu kožu. Uradite “patch” test pre korišćenja, kako biste bili sigurni da nemate alergijsku reakciju.

#3: Čupanje koncem

Tehnika čupanja dlačica koncem (threading) je najpopularnija kada je reč o oblikovanju obrva, ali može biti odličan metod i za uklanjanje nausnica, bez oštećenja kože.

Povezano: “Uradi sama” – čupanje obrva koncem

#4: Lasersko uklanjanje dlačica

Lasersko uklanjanje dlačica se može vršiti na celom telu i licu, uključujući i regiju nausnica. Ovo je prilično jednostavan metod da trajno smanjite rast ovih neželjenih dlačica. Trik je da pronađete tip lasera za vaš tip dlačica. Ovi laseri su efikasni samo na tamnim dlačicama, jer ciljaju na pigment. Ako imate plave, svetlo smeđe ili crvene dlačice – najverovatnije laser neće raditi na vama. Potreno je 5-7 tretmana kako biste konačno uništili sve dlačice.

nausnice

#5: Elektroliza dlačica

Elektroliza dlačica je kombinacija laserskog uklanjanja i depilacijske kreme. Ova metoda uklanja pojednačne dlačice tako što uništava centar za njihov rast hemikalijama ili toplotom.

Tanka sonda se ubacuje u folikul dlake, i onda hemikalija i toplota ciljano deluje na folikul, kako bi ga uništila. Ovo je trajna metoda uklanjanja dlačice, i dobra opcija za manje regije kao što su nausnice. Mana ovog tretmana je što se tretira folikul po folikul, pa jedna sesija za gornju usnu može trajati 30 minuta ili više.

Povezano: Dermaplaning – Tajna Holivuda za glatku kožu poput bebine

#6: Vosak

Vosak bi trebalo da bude poslednja opcija za uklanjanje dlačica sa nausnica. Razlog za to je što vosak kida površinski sloj kože, i može ostaviti katastrofalne posledice, u vidu crvenila i jake iritacije.

Ova metoda jeste pristupačna i efikasna, kao dugotrajnija metoda koju možete same odraditi kod kuće. Ipak, može biti bolna, a možete iskusiti crvenilo i iritaciju folikula čak i nekoliko dana nakon depilacije.

#7: Kreme za usporavanje rasta dlačica

Ako vam dlačice na nausnicama rastu izuzetno brzo, možda je dobra opcija da konsultujete dermatologa, kako bi vam prepisao kremu za usporavanje rasta dlačica. Ova medicinska krema usporava njihov ciklus rasta, i istanjuje dlačice. Takođe, ovaj tip kreme ne uklanja postojeće dlačice, već usporava njihov budući rast.

nausnice

#8: Dermaplaning

Ako su vaše dlačice na nausnicama svetle i paperjaste – isprobajte dermaplaning! Ovaj tretman možete odraditi u salonu ili kod kuće. Dermaplaning se zasniva na korišćenju tankog sečiva koji uklanja dlačice, ali i odumrle ćelije kože sa površine. Prednost ove metode je vrlo temeljno uklanjnje dlačica, bez bola i iritacija. Mana je što nije trajna. Ova metoda se može koristiti i na celom licu, uz sve mere predostrožnosti (dezinfekcija sečiva, podmazivanje kože lica uljem, temeljno čišćenje itd).

Pročitajte još i: Kompletan vodič – Uklanjanje dlačica sa lica

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!