7 trikova koji će vam pomoći da REĐE brijete noge!

brijanje nogu

Pošto je zimski deo godine, verovatno ne idete tako redovno na depilaciju, već se okrećete starom, dobrom brijaču. Brijanje nogu može biti zamoran posao, posebno ako to radite svaki ili svaki drugi dan. Ne samo što oduzima vreme, već je neugodan osećaj tokom i posle brijanja (crvenilo, tačkice i posekotine). Ako niste spremne da se odreknete brijača (makar tokom zime), postoje trikovi koji će produžiti vreme između dva brijanja. Bilo da brijete noge ili pazuh, spremili smo za vas 7 saveta kako da se ređe brijete!

Produžite vreme između dva brijanja

#1: Pređite na brijač sa više sečiva

Ako nekoliko puta prelazite brijačem preko jednog mesta, a ono i dalje nije super-glatko: promenite brijač! Nabavite brijač sa 4 ili 5 nerđajućih sečiva, koji će uklonite što je više moguće dlačica pri samo jednom potezu. Nemojte kupovati brijače sa 1 ili 2 sečiva, jer su vrlo neefikasni, i lako se možete poseći sa njima.

brijanje nogu

#2: Češće menjajte brijač

Tup brijač neće raditi tako dobro kao novi, a osim toga, uzrokovaće iritaciju i širiće bakterije po koži. Savetujemo vam da menjate patronu na 2-4 nedelje, a jednokratni brijač menjajte svake nedelje, u zavisnosti od toga, koliko se često brijete.

#3: Ispilingujte kožu pre brijanja

Ako želite blisko brijanje uz kožu, morate započeti sa mekom i glatkom površinom. Pre brijanja, ispilingujte kožu tela uz šećerni piling, suvu četku ili lufu. Ove alatke će pomoći da uklonite naslage odumrlih ćelija kože, koje mogu zapušiti brijač i i sprečiti savršeno brijanje.

Povezano: Ublažite iritaciju i crvenilo posle brijanja – prirodno i brzo!

#4: Koristite penu ili gel za brijanje

Ako želite da produžite efekat glatkih nogu, zaboravite da podmazivanje kože sapunom! Nabavite pravi gel ili penu za brijanje, koji će pomoći brijaču da besprekorno klizi niz noge, rezultirajući preciznijim i ujednačenim brijanjem.

Mi vam predlažemo Hemp Seed Miracle Oil penu za brijanje sa uljem argana, konoplje i čajevca.

brijanje nogu

#5: Hidrirajte kožu nakon

Nijedno brijanje nije potpuno bez hidratacije kože nakon. Nanesite hidratantni losion ili ulje na telo odmah posle brijanja, ali i u narednim danima. Dodatna hidratacija će učiniti da koža bude mekša i glatka duže vreme, a to je ono što želimo da postignemo.

Predlažemo vam da kožu tela hidrirate uz Marrakesh Velvet puter za telo, na bazi ulja argana i konoplje.

#6: Nanesite svetlucavi losion na noge

Kada dlačice krenu da rastu već sutradan i bockaju, probajte da nanesete svetlucavi losion za telo. Ovaj trik je odličan za one dane kada nemate vreme da se obrijete, a morate pokazati gole note. Čestice šljokica iz losiona reflektuju svetlost i odvraćaju pažnju sa ne-tako-savršeno obrijanih nogu.

#7: Probajte lasersko uklanjanje dlačica

Ako posle svega, želite da potpuno smanjite ili izbacite brijanje, probajte lasersku epilaciju. Ovo je trajan tretman uklanjanja dlačica, posle kojeg nećete morati da pogledate brijač. Obično je potrebno više seansi, u određenom vremenskom intervalu, kako biste se rešili dlačice, ali znajte da vredi!

Pročitajte još i: 10 najboljih trikova i saveta za savršeno brijanje nogu!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!