6 razloga zašto vam je koža lepljiva posle nanošenja seruma i krema

lepljiva koža

Efikasnost kreme ili seruma je njegova najvažnija karakteristika, ali i sama tekstura je vrlo bitna. Nema ništa lepše od glatkog i sjajnog osećaja koji dobijete posle nanošenja hidratantnog seruma ili hranljive kreme. Zato, kada proizvodi ostave lepljiv trag, to može biti malo problematično, bez obzir kako formula “radi”. Ako imate proizvod koji vam ostavlja lepljiv trag, nemojte ga se rešiti odmah. U nastavku saznajte zašto su neki proizvodi lepljivi na koži i kako da poboljšate svoje skincare iskustvo sa njima!

Zašto vam serum ili krema ostavljaju lepljiv trag na koži?

#1: Nanosite previše proizvoda

Jedan od najčešćih razloga zašto vam serum ili krema ostavljaju lepljiv dodri jeste količina nanetog proizvoda. Kako biste izbegli nanošenje veće količine, dermatolozi savetuju da nanesete po tačkicu proizvoda na svaki obraz, nos, bradu i čelo i potom da je umasirate.

Razlog za lepljivost može biti i preveliki broj proizvoda u rutini – nije vam potrebno 6 seruma u jednoj rutini. Manje je više!

lepljiva koža

#2: Ne sačekate dovoljno vreme da se upiju

Gušćim proizvodima, poput kremastih seruma treba više vremena da se upiju, nego laganijim, vodenkastim formulama. Osim opšte teksture proizvoda, sastojci igraju veliku ulogu u upijanju, takođe. Visoke koncentracije hijaluronske kiseline, na primer, mogu ostaviti lepljiv osećaj na koži. Zato nećete naći serume sa više od 2% hijalurona u sebi.

Kako da sprečite osećaj lepljivosti? Sačekajte 5-10 minuta između seruma i kreme, a kada nanesete kremu, ona će poništiti osećaj lepljivosti.

Povezano: Morate ih probati – serumi za lice

#3: Ne nanosite proizvode odgovarajućim redosledom

Generalno gledano, pravilo je da se proizvodi na kožu nanose u redosledu od najlakših do najtežih. To znači da ćete početi sa preparatom koji je na vodenoj bazi, poput čistača i tonika, a potom preći na serum, antirid i kremu za lice. Na ovaj način, osiguraćete da vam se proizvodi upiju efikasno, i da ne “čuče” na koži.

Mi vam predlažemo lagani vodenkasti Skinology Urea + Hijaluron 5% serum za lice.

#4: Ne koristite odgovarajući proizvod za vaš tip kože

Ako ne pravite gore navedene greške, a koža vam je i dalje lepljiva, onda taj preparat možda nije za vaš tip kože. Teška i masna krema je odlična za suvu kožu, ali može biti lepljiva na nekome ko ima veoma masnu kožu.

Mi vam predlažemo laganu, Skinology SKIN RESCUE gel kremu za lice, koja će odgovarati masnom i kombinovanom tipu kože.

lepljiva koža

#5: Proizvodu je možda istekao rok

Ako vam je preparat na koži davao svilen i gladak osećaj, a sada pruža osećaj lepljivosti, možda mu je istekao rok. Ako je proizvod istekao ili kontaminiran, ili dosta vremena proveo ispod sunca, promena teksture može biti jasan pokazatelj da treba da ga bacite!

Pročitajte još i: Pravilan redosled nanošenja kozmetike na lice

error: Content is protected !!