Uradi sama: Čupanje obrva koncem – “Threading”

By  |  0 Comments

Čupanje obrva koncem, odnosno “threading” metoda oblikovanja obrva, poslednjih godina je sve popularnija kako u svetu, tako i kod nas. Baš otuda, ne treba da iznenađuje ni činjenica da je upravo ovaj način čupanja obrva, u ponudi usluga dostupnih u brojnim kozmetičkim salonima. Ipak, da bi ste koncem počupali obrve, nije neophodno da idete u kozmetički salon. Neophodno je da imate samo malo veštine, malo vremena i pri ruci konac.

Kako čupati obrve uz pomoć konca?

Ukoliko i sami želite da savladate i isprobate ovaj metod čupanja obrva, evo šta vam je potrebno i šta treba da uradite:

Potrebno vam je:

– 1 tanki pamučni ili svileni konac (bitno je da konac bude otporan na pucanje),
– vešte ruke.

Način čupanja obrva koncem:

Konac koji ste pripremili, najpre vežite krajevima, tako da dobijete zatvoreni krug. Zatim, uhvatite tako uvezan konac na jednom kraju levom rukom, a na drugom kraju desnom rukom. Kada ste to uradili, uvrtite konac u jednom smeru 6 do 7 puta, tako da deo koji ste uvrteli bude od prilike na sredini, ali blago prema desnoj ruci.

Nakon toga, konac više nemojte samo držati, već sa obe njegove strane, ubacite po dva prsta i to palac i kažiprst, tako da kada ih razmaknete ili sastavite, možete da upravljate načinom pomeranja dela konca koji ste uvrteli. Kada ste i to uradili, spremni ste da započnete čupanje obrva koncem.

Odredite oblik obrva prema obliku očiju!

cupanje obrva koncem

Proces samog čupanja, treba da izgleda ovako:

Držeći ga na način koji smo gore opisali, konac naslonite na površinu kože, tako da se dlačica koju želite da isčupate nađe ispred dela koji ste uvrteli, a zatim prstima razmaknite konac tako da  taj uvrteni deo pređe preko površine dlačice. Kada ste to uradili, dlačica bi trebalo da je isčupana. Tada ponovite isti postupak onoliko puta koliko je potrebno da isčupate sve dlačice koje želite.

Nekoliko korisnih napomena:

  • Pre nego što započnete ovakav proces čupanja obrva, preporučujemo da kožu prvo namažete bebi puderom, kako bi konac mogao lakše i preciznije da klizi po njoj.
  • Na ovaj način možete čupati dlačice koje su minimalno 1 milimetar iznad površine kože.
  • Ukoliko vam se učini da vam je ovakav vid čupanja obrva bolan, obrvu nekoliko minuta pre upotrebe konca istrljajte kockicom leda (kako da čupanje obrva učinite bezbolnim).

Na ovakav način, ne morate čupati isključivo obrve, već možete čupati i recimo nausnice ili dlake na nogama. Ono što se čak i preporučuje, jeste da ovu metodu čupanja obrva uvežbate prvo na dlačicama na nogama. Razlog za takvu preporuku je to što dlačice na nogama “trpe” greške, dok to sa dlačicama na obrvama nije slučaj. Ukoliko prilikom čupanja obrva na ovaj način negde pogrešite i isčupate pogrešnu dlačicu, nećete moći da preduzmete ništa drugo nego da sačekate da vreme ispravi vašu grešku i da neželjeno isčupana dlačica ponovo izraste.

Da biste još bolje shavatili kako se obrve čupaju uz pomoć konca, pogledajte VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!