Kako da nanesete hajlajter prema EFEKTU koji želite da dobijete?

hajlajter

Naša šminka izgleda drugačije spram doba dana i prilike za koju se šminkamo. Kada je reč o hajlajteru, nekim danima želimo decentnu blistavost tena, a nekada prosto želimo sjaj i šljokice koje se vide iz svemira. U zavisnosti od efekta i jačine sjaja koji želite da dobijete, donosimo vam nekoliko trikova kako da nanesete hajlajter.

Hajlajter kao tajno oružje

Hajlajter je godinama omiljeni komad šminke mnogim damama, i to s razlogom: ističe naše crte lica na najlepši mogući način, dodavajući sjaj tamo gde inače prirodno pada svetlost na naše lice. To su najčešće vrhovi jagodica, predeo ispod obrve, iznad sredine gornje usne (tzv. “Cupid’s bow”), čak i centralni deo kapaka. Možete ga koristiti na različite načine a mi vam predlažemo da nabavite barem jedan hajlajter u kamenu i jedan tečni (iluminator), kako biste mogli da ih nosite na različite načine za sve prilike. Saznajte kako da nanesete hajlajter ako želite jedan od sledećih efekata.

Credit: @Alanoud – العنود

Efekti hajlajtera

Blistavi (“dewy”) finiš

Ovaj stil nošenja hajlajtera je postao popularan sa pojavom tehnike “strobinga”. Dewy (čita se: djui) finiš daje sveukupnu blistavost i zdravi sjaj vašem tenu koji prirodno ima mlada, zdrava koža. Iako više niste u dvadesetim, isti efekat možete postići mešanjem jedne kapljice tečnog iluminatora sa vašom dnevnom kremom. Niko neće znati da ste našminkani a vaša koža će zračiti zdravim svežim sjajem. Ako ne preferirate sjaj na celom licu, onda samo prstima blago utapkajte iluminator na zone koje želite da istaknete – jagodice, iznad gornje usne i vrh nosa.

Credit: @Alexandra Flaminzeanu

Mat hajlajt

Možda zvuči kontradiktorno da nešto što ima ulogu da privuče svetlost na lice je zapravo mat po teksturi. Ovo je tehnika koju koriste šminkeri kada ne žele da koriste šljokičaste hajlajtere a i dalje žele da posvetle određene tačke na licu i privuku svetlost na iste. Za ovo će vam trebati tečni korektor, barem 2 nijansi svetliji od vašeg tena koji ćete utapkati sunđerom ili tvor četkicom tehnikom bockanja na tačke koje želite da istaknete. Šminkeri predlažu da korektor nanesete na zone koje će prirodno udariti svetlost: centar čela, vrhovi jagodica i ispod očiju.

Credit: @Tamara Pavicevic

Šljokice i šimer

Ako ste finiširali vaš make-up look za specijalnu priliku i želite da mu date specijalni momenat, biće vam potreban kameni hajlajter koji sadrži šljokice. Bolje rečeno – hajlajter u užem smislu reči, na koji prvo pomisilimo. Koristeći pljosnatu “fan” četkicu u obliku lepeze, dobićete suptilniji efekat jer će se prah difuzno naneti na vrhove vaših jagodica.

Ako koristite već šljokičasti hajlajter, onda ne zaboravite da centar vašeg lica matirate puderom u kamenu, koji ćete napraviti kontrast sa sjajem vaših jagodica. Ako želite ipak jači šljokičasti momenat na jagodicama, hajlajter nanesite pufnastom četkicom za blendanje senke.

Za ljubiteljke šimerastog sjaja, preporučujemo City Color Strobing paletu koja sadrži tri hajlajtera: rozi, šampanj i zlatni.

Credit: @NikkieTutorials

Ultimativni sjaj boginje

Ako preferirate full glamuroznu šminku, bilo za specijalne prilike ili na dnevnoj bazi – ovaj stil nošenja hajlajtera je za vas. Kako biste dobili što jači efekat hajlajtera koji se vidi iz svemira, nakvasite beauty blender ili četkicu za hajlajter fiksatorom u spreju kako biste naneli kremasti ili praškasti hajlajter. Na taj način povećaćete mu pigmentaciju. Zatim hajlajter utapkajte na vrhove jagodica, ispod obrve, iznad gornje usne, duž sredine nosa, i na slepoočnice. Ako ste ipak malo preterali, višak hajlajtera ublažite utapkavanjem tečnog i kamenog pudera preko.

Credit: @Y U L I Y A B E N Z A

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!