Šminkanje ušiju: Novi modni hit

Da li ste čuli za najnoviji trend u šminkanju koji se, umesto na lice, fokusira na uši? Na modnim pistama se probio na sam vrh, veoma neobičan trend – šminkanje ušiju.

Naslovna foto: pinterest.com

Srećom ovaj trend nije još jedan primer kako konturisanje može ići predaleko, i ne zahteva bronzer ili hajlajter. Uši se šminkaju u jarke nijanse senke ili šljokicama kako bi istakli ušnu školjku ili resicu. Popularne su zlatna, srebrna, bela i crna ili na njima iscrtane linije, tačkice i slično, a tu su i šljokice.

A photo posted by •OLIV• (@olivianowicka) on

Ideja nije potpuno nova. Sve je počelo na Nedelji mode u Parizu pre dve godine kada je šminkanje ušiju postalo trend. Dizajner Anthony Vaccarello i šminker Tom Pecheux su odlučili da skrenu pažnju na ušne resice modela.

U narednih godinu dana, i drugi dizajneri su koristili šminku za uši na svojim revijama. Šminkerka Pet McGrath za Louis Vuitton početkom 2016. godine odlučila se za šljokice na ušnim školjkama modela.

Trend se nastavio na Nedelji mode u Njujorku. Pregršt modela primećeno je sa obojenim resicama ušiju na reviji kolekcije minđuša. Obojene uši savršeno se slažu uz zanimljive minđuše.

A photo posted by Diane Kendal (@diane.kendal) on

Za sadašnju popularnost je zaslužena francuska šminkerka Violette Serrat. Resica potopljena u zlatni sjaj sa odgovarajućim minđušama njeno su ruku delo.

A photo posted by Violette (@violette_fr) on

Kao i srebna šminka za uši koja, zapravo izgleda lepo na osobama koje imaju tamnu kosu. Obojene uši zapravo se savršeno slažu uz zanimljive minđuše.

A photo posted by Violette (@violette_fr) on

Zaista hipnotišući izgled, ali definitivno će ostati samo na pisti. Zapravo, vreme će pokazati da li će šminkanje ušiju zaživeti među beauty zavisnicima. Ali budimo iskreni… lude stvari su se dešavale.

Možemo se složiti da  šminkanje ušiju svakako može biti dobra alternativa za one koji nemaju probušene uši.

Povezano: 10 make up trendova jesen/zima 2016/17.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!