Kako se pravilno nanosi “powder foundation” – tečni puder u kamenu?

powder foundation

Tečni puder u kamenu (“powder foundation”) je baš ono kao što zvuči: puder visoke pokrivne moći, ali u kamenoj formi. Ovo nije puder za fiksiranje šminke (kao klasični i široko dostupni puderi), već je posebno namenjen šminkanju tena, odmah posle prajmera. Obično su mat finiša i nude srednju ka potpunoj pokrivnoj moći. Ako niste upoznati sa ovom vrstom pudera, o njemu smo pisali ranije OVDE, a u nastavku teksta možete saznati više o tehnici njegovog nanošenja, koja često zbunjuje make-up korisnice.

“Powder Foundation” iliti tečni puder u kamenu

Ovaj tip pudera je odličan izbor za ove vrele dane, jer su fino mleveni, matiraju ten i pružaju mnogo dugotrajniju šminku na licu od klasičnog tečnog pudera, koji se topi na ovim vrućinama sa kože. Ako ste zabrinuti da njegova formula neće pružiti dovoljnu količinu pigmenta kao tečni puder – nemojte! Ovaj tip proizvode je visokopigmentovan i nudi onoliku pokrivnu moć koliku daje i tečni pduer. Mnogi “powder foundation” tečni puderi u kamenu dolaze i u cream-to-powder finišu, koji počinje kao lagana kremasta tekstutra, a potpuno se suši u mat kada se ublenda u kožu.

Povezano: Upoznajte “powder foundation” – Između tečnog i kamenog pudera

powder foundation

Tehnika nanošenja “powder foundation” pudera

Pravilna tehnika nanošenja “powder foundation” pudera može učiniti svu razliku kada je reč o ovom tipu proizvoda. U nastavku slede najbolji saveti, bilo da ovaj puder nanosite sunđerom ili četkicom.

Aplikacija pudera sunđerom

#1: Ako želite da vaš tečni puder u kamenu traje čitavog dana, morate početi sa hidriranom kožom. Ovaj tip proizvoda najbolja prijanja uz kožu koja je dobro hidrirana. To znači dobra krema za hidrataciju i hidratantni prajmer preko.

powder foundation

#2: Kada su se krema i prajmer upili, koristie ravni ili jajasti sunđerčić (koji često dobijete uz ovaj tip pudera) kako biste utisnuli puder u nezgodne regije poput nosa i oko usana. Kada utisnete puder,blago zarolajte sunđerčić.

#3: Lagano prekrivajući ostatak lica, lagano pritisnite sunđerčić u kožu i rolajte ga prstima, kako biste osigurali ujednačenu aplikaciju pudera.

Suženi i jajasti sunđeri su najbolji za nanošenje i bendanje powder-foundationa ispod očiju i za popravke.

Aplikacija pudera četkom

#1: Ako želite da prekrijete više određene delove lica, to postitnite tečnim korektorom. Na hidriranu kožu, naneiste korektor na ključna mesta i dobro ga izblendajte.

#2: Za prirodni finiš, nanesite “powder foundation” koristeći četkicu srednje veličine, blendajući i ciljajući mesta kojima je potrebna jača prekrivna moć.

Povezano: Četke za tečni puder – ultimativni vodič kroz sve vrste i modele

powder foundation

#3: Ako preferirate jaču pokrivnu moć, možete blago poprskati četkicu fiksatorom za šminku (ključna reč je blago, jer ne želite da previše nakvasite powder foundation). Ovako ćete dobiti još jaču porivnu moć. Kada ste završili sa nanošenjem, sačekajte par minuta da se puder stopi sa toplinom lica i pogledajte finalne rezultate.

Pročitajte još i: Puder u prahu vs. kameni – koji je bolji za setovanje šminke?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!