“Scandi Bob” – chic frizura za leto 2022. koja ne zahteva stilizovanje!

scandi bob
Instagram/Printscreen

Upoznajte novu letnju frizuru koja se veoma lako održava – “Scandi bob! Ovu frizuru su popularizovale devojke iz Skandinavije, koje žele nešto chic i laskavo, ali bez mnogo komplikovanog održavanja. Bukvalno možete navući duks, prebaciti kosu preko razdeljka i izaći iz kuće. Paž, tj. bob je kratka frizura koja je uvek zahtevala održavanje – feniranje, styling kreme i redovno šišanje. Sa “scandi” bobom, to više nije tako – u pitanju je super ležerna verzija popularne firzure. U nastavku saznajte više o “scandi” bobu!

Kako izgleda “scandi” bob?

U pitanju je frizura koja će laskati gotovo svima – kosa se šiša tik ispod linije vilične kosti i daje savršenu dužinu za sve one koji žele bob, ali bez preteranog skraćivanja kose. Ovaj stil šišanja uokviruje lice i naglašava njegove crte. Ako želite nešto jedinstveno, dodajte par pramenova na prednjim sekcijama kose, za svetliji okvir lica. Tajna “scandi” boba je jedinstven razdeljak sa ležerno prebačenom kosom preko, koja dodaje volumen i moderniji izgled.

View this post on Instagram

A post shared by Malin Simonsen Winterkjær (@duomalin)

Kako se održava?

Ovaj stil je veoma lak za održavanje i lako se stilizuje na vrućini, jer nema potrebe da ga popravljate, zahvaljujući prebacivanju kose i ležernom razdeljku. On daje “statement look” ali i utisak da je ova frizura veoma prirodna. Kada stilizujete “scandi” bob, ključno je da dodate volumen u korenu, kako bi prebacivanje kose na stranu dalo “podizanje” celoj frizuri.

Naš predlog je Revlon Professional PRO YOU Volumizing Finishing sprej.

U koren kose naprskajte sprej za volumen i potom počnite sa feniranjem. Koristite široku okruglu četku i podignite kosu iz korena kada je fenirate, uz pokret “gore, preko i dole”. Nakon toga, kosu prosušite hladnim vazduhom, kako bi se folikuli zatovrili i kako bi kosa dobila više sjaja. Kada sušite kosu koju ste prebacili preko razdeljka sa strane, sušite je u suprotnu stranu, kako biste dobili taj ekstra volumizoni efekat kada prebacite kosu.

Povezano: Lažni bob – kraća kosa bez šišanja

“Scandi” bob može biti i elegantan

Ako volite ispolirani izgled, znajte da sama dužina kose kod ove frizure dozvoljava i da je po potrebi stilizujete elegantnije, ukoliko preferirate takav izgled. Ova dužina je dovoljna da kosu pokupite u nisku punđicu, koja je blago zalizana, sa razdeljkom sa strane.

Ova frizura je veoma laskava na gotovo svakom obliku lica, jer ga savršeno uokviruje – ovako ćete dobiti vizuelni efekat volumena i “otvaranje” lica. Ovo će posebno dobro stajati osobama sa užim licem, jer “scandi” bob daje iluziju nešto šireg lica. Kada se kosa prebaci sa strane, volumen se pojačava još više, jer prebačena strana deluje kraće u odnosu na ostatak kose. Manje definisan razdeljak uvek daje efekat punije kose.

Mali savet

Frizeri savetuju da je trik kod “scandi” boba da frizura bude “messy” i da je prebacujete sa strane na stranu tokom dana – i naravno, dobar sprej za volumen iz korena!

Mi vam predlažemo MoroccanOil Root Boost sprej za volumen iz korena.

scandi bob

Pročitajte još i: 6 lakih načina da modernizujete paž frizuru

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!