Konturisanje noktiju – novi manikir trend

Tek što smo savladali konturisanje lica (i tela – od vrata, preko grudi, stomaka i zadnjice, do nogu) u šminkanju, konturisanje noktiju je novi trend ove voljene tehnike u svetu manikira. Ako ste umorni od rasipanja novca na veštačke nokte u salonu, konturisanje noktiju je izvanredan beauty trik za lažiranje izgleda dugih i stasitih noktiju.

Kao što konturisanje lica može da stvori iluziju simetričnih crta lica, tako konturisanje noktiju ima za cilj da vam nokti vizualno izgledaju duži i tanji. Ukoliko prirodno imate zdepaste prste ili kratke nokte, zahvaljujući konturisanju noktiju možete imati manikir iz snova.

Novi manikir trend je rođen na Nedelji mode u Njujorku, na Vera Wang reviji zahvaljujući manikirki Jin Soon Choi koja je na nokte modela prikazala mat nijanse bordo.

A photo posted by JINsoon (@jinsoon) on

Povezano: Manikir kroz 100 godina – Kako su se menjali trendovi na noktima!

Da bi se stvorio šik, produžavajući izgled noktiju, pre konturisanja noktiju, aplicira se base coat – jednobojni, beli ili svetlija nijansa laka. Slično konturisanju nosa, konturisanje noktiju podrazumeva definisanje središnje površine tamnijom bojom laka – pruga po sredini stvara iluziju dužih noktiju. Logično, svetliji lakovi za nokte komplementarnih tonova apliciraju se sa strane (prateći linije zanoktica) kako bi se istakla dužina noktiju. Za dodatni sjaj, konturisanje se završava sa jednim slojem top coat-a.

A video posted by JINsoon (@jinsoon) on

Ne samo da je ovaj manikir zanimljiv i koristan, već se lako i postiže, a potrebna vam je samo četkica koja dolazi na laku za nokte. Ako niste tako stabilan “slikar” možete da koristite lepljive trake da obezbedite oštru liniju.

Bez obzira da li volite upadljive manikire ili tamne, suptilne nijasne laka za nokte, isprobajte konturisanje noktiju kao brzo rešenje za manikir bez odlaska u salon lepote. Pogledajte galeriju predloga koju smo pronašli na Instagramu ili uključite vašu maštu i izaberite bilo koje boje po vašoj želji.

A photo posted by Miss Pop (@misspopnails) on

A photo posted by Miss Pop (@misspopnails) on

A photo posted by Miss Pop (@misspopnails) on

A photo posted by Miss Pop (@misspopnails) on

A photo posted by JINsoon (@jinsoon) on

Povezano: Manikiri u koje ćete se zaljubiti ove jeseni!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!