Naočare i tečni puder: 5 saveta za besprekorni make-up

naočare

Koliko god ne volimo da to priznamo – neki beauty proizvodi se ne slažu uz naš životni stil! Na primer, visoki konjski rep i vožnja motora, karmin i nošenje zaštitne maske itd Postoji još jedan beauty “problem” u kojem se malo priča, a to je nanošenje tečnog pudera ako nosite naočare! Ako nosite naočare odnedavno, verovatno se pitate: kako da stavim tečni puder, bez naočara? Kako da nanesem šminku ispod naočara i kako da izbegnem da šminka završi na staklima? Sve ove dileme rešavamo u nastavku teksta!

Saveti za nanošenje pudera ako nosite naočare

#1: Ne preskačite prajmer

Prvi korak u nanošenju tečnog pudera, ako nosite naočare, jeste da pripremite kožu matirajućim prajmerom, posebno na stranicama nosa. Dobro ga utapkajte i sačekajte par minuta da se upije u potpunosti.

#2: Tečni puder nanosite četkom

Ako nosite naočare, zaboravite na utrljavanje pudera prstima, jer prsti ne mogu izblendati proizvod dovoljno dobro, u kožu. Zato dobro utrljajte tečni puder četkicom, najbolje onom sa ravno sečenim vrhom ili onom sa zaobljenom glavom (buffing četkica).

#3: Fiksirajte deo oko nosa prahom

Kada ste završili sa nanošenjem tečnog pudera, znajte da je ključ u kamenom (ili prah) puderu, koji će fiksirati tečni! Na taj način, dodaćete malo suvoće u tom delu, i sprečićete klizanje naočara niz nos. Cilj je naravno, da koža oko nosa ne proizvodi toliko masnoće, kako bi sve ostalo na svom mestu.

#4: Utapkajte višak masnoće

Bez obzira da li nosite dioptrijske naočare ili sunčane naočre, verovano ste iskusili problem da se tečni puder skida tu gde naočare dodiruju lice. Ovo je rezultat znojenja kože, ali ujedno i pojačanog mašćenja. Zato u toku dana, iskoristite papiriće za matiranje lica kako biste nežno utapkali višak znoja i masnoće, bez skidanja pudera. Ako nemate ove papiriće pri ruci, razdvojte slojeve papirnih maramica, i jednim tankim slojem potapkajte višak.

#5: Sprečite da vam šminka završi na staklima

Obično kada vidite da je nekome završio tečni puder ili korekor na staklima, ili čak možete videti tragove maskare na jagodicama – to obično znači da je njihova okoloočna krema previše masna. Zato pronađite laganu kremu, na bazi vode, koju ćete koristiti u jutarnjoj rutini.

Pročitajte još i: 5 saveta kako da lakše našminkate oči ako nosite naočare

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!