5 saveta kako da lakše našminkate oči ako nosite naočare

naočare

Prošlo je dosta vremena otkada je nošenje naočara smatrano nečim negativnim za izgled – naočara sada mogu umnogome ulepšati i poboljšati vaš make-up look. Naočare, a posebno one stylish, privlače pažnju na oči, tako da iskoristite ovo kako biste naglasile ovaj deo lica. U tome vam može pomoći šminka, ali samo ako je nanosite uz naše proverene trikove!

Kako da se našminkate ako nosite naočare?

#1: Slobodno pojačajte senke

Kada je reč o senkama za oči, ne plašite se da koristite tamnije i jače boje. Znate onaj osećaj kada provedete pola sata senčeći oči, a na kraju ih prekrijete naočarima, a šminka bude jedva vidljiva? Ako se opredelite za jarke boje koje se neće stopiti sa naočarima, možete postići izgled koji želite. Samo se pobrinite da se boje senki za oči slažu sa bojom okvira.

naočare

#2: Pripazite na debljinu ajlajnera

Sledeći korak je da uokvirite gornju liniju trepavica ajlajnerom u boji, kako biste popunili taj sitni prostor između dlačica trepavica. Četkicom za ajlajner ga možete čak i izblendati, ako želite smokey eye efekat. Trik je prilagodite debljinu ajlajnera u zavisnosti od stila naočara. Što je ram deblji, deblja može biti i linija ajlajnera. Ovo uklapanje će pomoći da naočare ne “pokriju” vašu šminku. Neka tamnija šminka bude na kapcima, a unutar vodene linije nanesite belu ili nude olovku, kako biste “otvorili” pogled.

#3: Velikodušno sa maskarom

Instantni način da oživite pogled jeste da napakujete velikodušan sloj maskare. Pre nanošenja, uvijte i raščešljajte trepavice, pre nego što nanesete smudge-proof maskaru na gornje trepavice. Pre nego što se maskara osuši, ičešljajte je četkicom. Nakon toga, nanesite još jedan sloj maskare. Ako želite jači efekat trepavica za dan, nanesite nekoliko snopova individualnih trepavica u spoljašnji ugao oka.

Povezano: Frizure i naočare – saveti za idealan izbor

naočare

#4: Ne zaboravite na obrve

Naočare naglašavaju čitavu regiju oko očiju, uključujući i obrve. Iščupkajte višak dlačica ispod luka obrva i raščešljajte ih uredno. Popunite obrve olovkom ili gelom, definišite oblik i fiksirajte ih prozirnim gelom za učvršćivanje obrva.

#5: Jednostavno na ostatku lica

Pošto je fokus na očima, ostatak lica neka bude jednostavno našminkan, za lak i brz izgled. Naočare nekada mogu kreirati senke ispod očiju, zato podočnjake prekrijte žućkastim korektorom. Izjednačite ten tečnim puderom i fiksirajte ga onim u kamenu, kako ga naočare ne bi razmazale. Malo rumenila, mrvica hajlajtera, nude karmin i spremne ste za dan!

Pročitajte još i: Otkrivamo – kako se pravilno čiste naočare?

error: Content is protected !!