Četkica za usne: 5 razloga zašto vam je potrebna u neseseru

četkica za usne

Svi znamo da se ruževi mogu nanositi i direktno iz pakovanja, a da one prave nijanse mogu prelepo naglasiti vaš ten. Ali, koji su onda razlozi da koristimo četkicu za usne? Nju smo viđali uglavnom kod profesionalnih šminkera, kada precizno obrubljuju usne manekenkama. Ova alatka vam dozvoljava da kreirate šarenolike make-up look-ove i ombre efekat na usnama, koji privlače pažnju gde god da krenete. U nastavku vam otkrivamo 5 razloga zašto bi trebalo da koristite četkicu za usne!

Četkica za usne nam često izgleda nepotrebno, i većina nas je ni ne poseduje u svom make-up nesesru. Ali činjenica je da, kada želite da besprekorno nanesete jarku ili tamnu boju karmina, poput crvene, fuksije, ljubičaste ili čak crne – potrebno je da osigurate full-coverage efekat. U nastavku pročitajte sve benefite korišćenja četkice za usne.

Kako se koristi četkica za usne?

Četkicu za usne možete umočiti u tubu, “bullet” pakovanje ili teglicu sa karminom, a kada se radi o aplikaciji tečnih ruževa i sjajeva, možete iscediti malo proizvoda na paletu i umočiti četkicu. Nemojte deliti četkicu za usne sa drugima, i uvek imajte dve različite: jednu za tamne, a jednu za svetle ruževe, kako biste izbegle neželjeno mešanje nijansi.

Povezano: Kako da iznesete crveni karmin na usnama tokom dana?

četkica za usne

#1: Precizno nanošenje ruževa

Četkice za usne su kreirane da nanose tečni ili kremasti karmin sa punom preciznošću, bez razmrzivanja. Dugačka drška pruža optimalnu kontrolu, a zakrivljene, sužene dlačice omogućavaju preciznost u nanošenju. Rezultat je ujednačena aplikacija, otporna na “razlivanje” ruža. Čak i tanak sloj ruža nanetog četkica bolje izgleda nego kada ga nanesete iz pakovanja. Četkicom možete i nadograđivati intenzitet boje,

#2: Možete mešati nijanse

Ako mešate nekoliko nijansi ili formula karmina, kako biste postigli tu savršenu nijansu, apsolutno vam je potrebna četkica! Nijanse na kraju možete lako izblendati, za besprekorni efekat!

#3: Ruž će vam duže trajati

Pošto manje proizvoda “kupite” sa svakim nanošenjem ruža četkicom, ovo će rezultirati dužim trajanjem samog proizvoda, što je prednost! Posebno kada se radi o skupocenim, luksuznim brendovima ruževa, za koje želite da vam što duže traju.

Povezano: 9 trikova sa četkicama koje će vam olakšati šminkanje

četkica za usne

#4: Možete blendati ruž i olovku

Olovka za usne je tu da usnama da savršenu definiciju i preciznost, ali je često veoma uočljiva i upadljiva, kada je iole različite nijanse u odnosu na ruž. Zato četkicom za usne možete izblendati i stopiti nijansu olovke i ruža, za prirodan izgled.

#5: Kreirajte ombre efekat

Ombre efekat na usnama je veoma moćan, posebno kada se radi sa nude nijansama. Tamnije nijanse karmina nanesite u uglove, a svetlije na sredinu. Ovo morate izblendati četkicom za usne, kako biste dobile fini prelaz između boja. Na sredinu usana čak možete utapkati malo hajlajtera i izblendati ga!

četkica za usne

Pročitajte još i: Šminkeri otkrivaju – kako se pravilno čiste četkice za šminkanje?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!