10 make-up odluka za 2019. godinu

prolećno spremanje šminke

Početak godine uvek donosi nove odluke, promene i navike koje će tekuću godinu učiniti boljom. Dok se te odluke najčešće tiču dijete, zdrave ishrane ili početka vežbanja, nema razloga da u te odluke ne uključite svoju beauty rutinu. Zato vam donosimo predloge 10 make-up odluka koje možete sprovesti u novoj godini i imati besprekornu šminku koja će privlačiti poglede.

Make-up odluke koje treba da primenite u novoj godini

#1: Budite lojalni prajmeru

Ako do sada niste ubedjeni u njegove moći – isprobajte ga ove godine! Prajmer je vaš najbolji prijatelj i pouzdani partner kako bi vaša šminka trajala celog dana i izgledala sveže i pigmentovano kao i trenutka kada ste je naneli! Zato odaberite kvalitet prajmer za ten, ali nemojte zanemariti i prajmer za maskaru, usne i oči jer će podići vaš make-up game na viši nivo!

Naša preporuka je City Color Photo Chic mat prajmer.

make-up odluke

#2: Ponesite odvažnije boje

Da li zaista želite da provedete 2019. godinu u sigurnoj zoni zemljnih nijansi? Umesto da posegnete uvek za istim nude karminom i braon senkom, isprobajte nešto drugačije! Nabavite paletu jarkih senki za oči i karmin u nijansi vina ili bobica i pripremite se za komplimente!

#3: Usavršite tehniku ajlajnera

Tečni ajlajner je za mnoge dame bauk: ali uz par trikova i saveta, ove godine sigurno možete savladati precizno umeće “cat eye” izgleda. Vežbajte i samo vežbajte! Postavite ruku čvrsto na sto, a za početak uzmite ajlajner u flomastu koji je lakši za rad. Istačkajte duž linije trepavica, potom ih povežite i voila – savršeno izvučeno krilce je tu!

Povezano: Otkrivamo 10 tajni žena sa savršenim ajlajnerom

#4: Budite lakše ruke

Kada se radi o šminkanju – manje je zaista više. Višak bronzera ili rumenila zaista može upropastiti vaš izgled. Zato se postarajte da sve proizvode nanosite lakšim pokretima, a pre blendanja, dobro otresite četkicu od viška proizvoda.

make-up odluke

#5: Redovno skidajte šminku

Budimo iskreni – svakoj od nas se dogodilo da legnemo za full šminkom na licu posle izlaska. Ne želite da znate šta činite vašem licu na taj način, zato ove godine izbacite tu naviku. Pored kreveta držite flašu micelarne vode i pamučne tufere, kako ne biste imali izgovor za spavanje sa šminkom!

#6: Ne plašite se make-up free izgleda

Nema ničeg lošeg u obožavanju šminke, ali s vremena na vreme, ne škodi da izađete iz kuće bez nje. Ne samo da ćete uštedeti vreme ujutru, već ćete se moći usmeriti na negu kože. Dodajte u rutinu kvalitetnu antiage kremu, hidratantni serum i malo vitamina C i uživajte u koži poput stakla!

Povezano: Kako da izgledate dobro bez imalo šminke?

#7: Promenite način šminkanja obrva

Zašto da se ograničite na samo jedan stil šminkanja obrva? Pored toliko različitih oblika i stilova, napravite novogodišnju odluku da isprobate razne opcije i make-up proizvode poput: olovaka, gelova, pomada…

make-up odluke

#8: Redovno čistite četkice za šminkanje

Pranje make-up četkica je veoma važno, posebno ako se šminkate svakog dana ili patite od akni i upala na koži. Zato barem jednom nedeljno temeljno operite sve četkice i sunđere, kako biste izbegli rizik od infekcije kože, ali i produžili vek make-up alatu.

Povezano: 3 efikasna i jeftina načina da očistite četkice za šminkanje

#9: Ne preskačite fiksator

Baš kao što je prajmer esencijalni korak pre započinjanja make-up look-a, fiksator je must-have korak za nejgov završetak. On će sprečiti grudvanje i skidanje šminke tokom dana, tako da ćete celog dana izgledati sveže. Birajte onaj fiksator prema efektu koji želite da dobijete: iluminirajući (dewy) ili mat.

Mi vam savetujemo City Color Oil Control Matte Setting Spray.

#10: Isprobajte nove make-up trendove

Naravno – ovo je najvažnija odluka. Iako je lako upasti u rutinu sa istim stilom šminkanja, kao i istim proizvodima svakog dana, obećajte sebi da ćete ove godine isprobati nove trendove, makar to bio narandžasti ajlajner ili blurovane usne!

Pročitajte još i: Zimski make-up trendovi u fokusu – top 5 najlepših

error: Content is protected !!