Gel za tuširanje vs. kupka: Iste ili različite? Otkrivamo!

gel za tuširanje

Ovo je nešto što možda niste nikada primetili, ali postoji razlika između naziva proizvoda za tuširanje: gel za tuširanje i kupka za kadu. Ova dva preparata liče kao da imaju identične svrhe, teksture, i sastojke, i čini se da rade istu stvar, uz malo drugačiji naziv. Ipak, verovatno ste primetili da vam kupke za kadu blago isušuju kožu, u odnosu na gel za tuširanje. Tu se vidi glavna razlika između ova dva preparata, jer je kupka koncetrisaniji proizvod. U nastavku nastavljamo da razotkrivamo ovu temu.

Gel za tuširanje vs. kupka (bath foam)

U suštini, glavna razlika između gelova za tuširanje jeste količina mehurića. Gel za tuširanje će vam napraviti finu penu, ali ne onu kojom ćete biti prekriveni poput šlaga, od glave do pete! Gel za tuširanje mora biti dovoljno gust da zapeni i da ga možete istrljati po telu, bez da sklizne od prvog mlaza vode. Kupka za kadu ne mora da ima ove elemente. Stoga, većina kupki sadrži visoke procente sastojka po imenu Cocamidopropyl Betaine, koji pojačava penu. Zato, ukoliko koristite kupku za kadu na telu, umesto gel za tuširanje, primetićete isušujući efekat, koji nikako nije dobar za kožu. Na taj način skidate dragocena ulja sa kože, i narušavate njenu barijeru. Gelovi za tuširanje takođe sadrže sastojke za formiranje pene, ali u mnogo nižim procentima, i obično one sa blažom formulom.

Povezano: Lepa koža počinje pod tušem – 10 saveta za pravilno tuširanje

gel za tuširanje

Gelovi za tuširanje sadrže negujuće i hidrirajuće sastojke, ekstrakte biljaka i voća, kao i hranljive kozmetičke sastojke, jer su namenjeni direktnom kontaktu sa kožom, kako bi je smekšali i očistili.

Povezano: Kupka ili sapun – šta je bolje za tuširanje?

Body wash vs. gel za tuširanje

Ako ste u drogeriji naleteli na proizvod pod nazivom “body wash”, znajte da ovo NIJE gel za tuširanje, već sličan proizvod namenjen tuširanju. Ovaj preparat je tečniji, poput tečnog sapuna ili deterdženta za sudove. Gelovi za tuširanje su ipak gelastiji, želatinastiji i nisu tako tečni.

gel za tuširanje

Iako i gel za tuširanje i body wash generalno “rade” isti zadatak čišćenja kože tela od nečistoće, znoja, i mrtvih ćelija kože, gelovi za tuširanje su agresivniji tip proizvoda, koji može previše isušiti već suvu kožu. Body wash je obično nežniji, namenjen češćem tuširanju, sa naglašenim rezultatima hidratacije.

Nadamo se da vam je ova razlika sada jasnija – ako imate suvu i osetljivu kožu tela, birajte body wash tip proizvoda, ako imate masniju kožu koja se znoji, birajte gel za tuširanje, a kupku koristite samo kada ležite u kadi, i želite efekat pene!

Naša preporuka je MoroccanOil Hemp Seed Moroccan Nights gel za tuširanje.

Pročitajte još i: Učinite tuširanje zabavnim – napravite DIY žele za tuširanje

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!