“Espresso” šminka je nova verzija “latte” make-upa za jesen 2023.

espresso makeup
Instagram/Printscreen

“Latte” make-up stil šminkanja je premostio naš period od leta do jeseni, a “espresso” šminka je tu da nam da tamniju, dublju alternativu ovog look-a koji će nas odvesti prema zimi. Ovo je savršen način da nas šminka uvede u zimu, i ako volite više “grunge glam” estetiku. Ako vam treba podsetnik – ”latte” make-up se zasnivao na toplim tonovima srednje braon boje, uz prepečene zlatne i karamel tonove. Ali sada, ulazimo na teritoriju gorke čokolade i tamne kafe.

”Espresso” šminka

Za slučaj da ste propustili ovaj viralni beauty momenat, Hailey Bieber je već probala ovaj trend. Ipak, beauty kreatori ovaj trend zamišljaju kožu koja je polu-mat i sheer, i zato koriste serum-puder. Fokus je na očima, ali i koža mora da bude ujednačena. Mnogo bronzera i kontura. Nanesite i puder u prhu, ali ne previše, kao biste sačuvali blistavost kože.

View this post on Instagram

A post shared by rhode skin (@rhode)

Što se tiče očiju, smeđa olovka je obavezna. Možete je naneti na polovinu kapka i potom izblendati. Isto važi i za donji kapak. Potom nanesite senku u kakao nijansi i potom podignite sve to obrve. Potom, crnom olovkom napravite “krilce” na spoljašnjem kraju oka.

Trebaće nam puno maskare za ovaj izgled, a što se tiče usana, nanesite nude karmin i dobićete espresso look.

U nastavku pogledajte naše predloge za “espresso” make-up.

Pročitajte još i: “Latte make-up” je nova letnja verzija “vanilla girl” estetike

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!