Sprečite “racoon eyes”: 8 razloga zašto vam se ajlajner uvek razmaže

ajlajner

Pogled rakuna – ovo je situacija u kojoj se svaka od nas našla mnogo puta! Razmazan kreon za oči ili tečni ajlajner zaista mogu upropastiti make-up look, bez obzira na ostatak lica. Sigurno ste provele barem 10 minuta iscratavajući tu savršenu liniju oko očiju, da biste na kraju dana završile sa razmrljanim ajlajnerom. Najčešći razlog za ovo nije sam proizvod – već jednostavno, naša greška prilikom njegove aplikacije. Evo kako da to izbegnete!

Gde grešite kod nanošenja ajlajnera?

Greška #1: Niste stavile prajmer na kapke

Ako ste zaboravile da pripremite kapak nanošenjem kremastog prajmera, ovo može biti veliki razlog za mrljanje i topljenje kreona ili ajlajnera oko očiju. Prajmer za kapke priprema kožu kapaka, sprečava razmrljavanje šminke i njeno uvlačenje u pregibe.

Rešenje: Prilično je jasno – upotrebite davno zaboravljeni prajmer za kapke! Ako ga nemate, tačkica tečnog korektora ili pudera će biti dovoljna!

Greška #2: Ne koristite vodootporni ajlajner

Mnogi ajlajneri, uključujući one u olovci (kremaste ili kohl formule), nisu vodootporni. Ako želite ajlajner koji se lako skida i divno blenda za “smudged eyeliner look”, to je sasvim u redu. Ali, ukoliko vam je prioritet da ajlajner traje na kapku tokom celog dana, nabavite onaj u vootpornoj verziji – bilo da se radi o tečnom ajlajneru ili olovci.

Rešenje: Nabavite vodootpornu olovku za oči ili ajlajner!

ajlajner

Greška #3: Niste fiksirali kreon na očima

Čak i ako koristite vodootpornu olovku za oči, ponekada se ona može razmrljati, bez obzira na njenu formulu, posebno ako je nanesete blizu vodene linija kapka. Kako biste sprečili pomeranje šminke, važno je da fiksirate ajlajner, kako bi “stajao” u mestu. Ovo je sličan koncept fiksiranju šminke na licu praškastim puderom.

Rešenje: Dakle, posle iscrtavanja kapka, uzmite tanku pljosnatu četkicu za obrve ili senku, umočite je u praškastu senku i pritisnite prah duž linije kreona.

Povezano: Flomaster, gel ili tuš – koja vrsta ajlajnera je najbolja za vas?

Greška #4: Niste fiksirali šminku fiksatorom

Setovanje šminke uz pomoć fiksatora u spreju je veoma važno, kako biste očuvale trajnost ajlajnera, ali i kompletne šminke na licu.

Rešenje: Kada ste završili make-up look, isprskajte lice sprejem za fiksiranje šminke u X i T pokretima preko lica, uz zatovrene oči.

Greška #5: Uvijate trepavice u pogrešnom trenutku.

Ako trepavice uvijate uvijačem POSLE nanošenja olovke, ovo može biti uzrok njegovoj kratkotrajnosti. Uvijač za trepavice učini da se ajlajner ili olovka na očima lako razrmlja ili pomeri.

Rešenje: Uvijajte trepavice pre nanošenja kreona. Tako ćete dobiti najbolje od oba sveta: savršeno uvijene trepavice i netaknut ajlajner.

ajlajner

Greška #6: Preterujete sa antiridom

Iako je antirid must-have proizvod protiv starenja, previše kreme za okoloočniu regiju može uzrokovati mrljanje i razmazivanje šminke. Ovo je posebno tačno, ako ne date dovoljno vremena kremi da se upije, jer tako može sprečiti sušenje kreona i ajlajnera. Ovo dovodi do neželjenog “rakun-efekta”.

Rešenje: Nanesite antirid tokom dnevne rutine nege, pa potom stilizujte kosu, pa tek na kraju šminku. Tako ćete antirid kremi dati dovoljno vremena da se upije u kožu.

Greška #7: Ne uzimate oblik oka u obzir

Vaš oblik oka takođe može uzrokovati da vam šminka na očima kratko traje. Ako imate spuštene kapke, najverovatnije vam se šminka razmazuje jer je ne nanosite na način koji izbegava taj dodatni sloj kože.

Rešenje: Za spuštene kapke – držite se nanošenja ajlajnera u tankoj liniji uz trepavice, kako biste izbegle razmazivanje proizvoda.

Greška #8: Pokušavate da iscrtate jednu dugačku liniju

Razumemo – svaka od nas je pokušala da rekreira make-up tutorial za savršeni crni ajlajner. Iako beauty influenseri i make-up artisti to rade svakodnevno, dobijanje savršeno ravne linije odgovarajuće dužine zahteva praksu. Ako pokušavate da izvučete liniju ajlajnera u jednom potezu, možete završiti sa krivim i razmrljanim ajlajnerom.

Rešenje: Počnite u kratkim crticama, i potom se vratite nazad, kako biste popunile prazan prostor. Na kraju ćete imati jednu liniju preko koje možete iscrtati više puta, ako želite deblju i tamniju liniju.

ajlajner

Pročitajte još i: 5 neobičnih predmeta koji će vam pomoći da iscrtate krilce ajlajnera

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!