12 neočekivanih upotreba dezodoransa koje niste znale!

upotrebe dezodoransa

Dezodorans je onaj proizvod koji koristimo svakodnevno bez puno razmišljanja. Za većinu nas, to je spas za smanjeno znojenje i kontrolisanje telesnih mirisa, a sam proizvod nanosimo automatski. Ipak, dezodorans je višestruko koristan proizvod, jer ga možete koristiti u mnogo više namena: protiv znojavih ruku, pa sve do kvake koja škripi! U nastavku saznajte u koje sve svrha možete upotrebiti dezodorans!

Za šta sve možete iskoristiti dezodorans?

#1: Sprečite klizanje naočara niz nos

Ukoliko je vreo i topao dan, a nosite diotrijske ili sunčane naočare, onda sigurno znate situaciju da vam one same skliznu niz znojav nos. Nanesite malu količinu dezodoransa u stiku ili roll-onu u koren nosa, jer se na taj način nos neće znojiti, a naočare će vam ostati na mestu.

#2: Uklonite neprijatan miris stopala

Ako se vaša stopala puno znoje i samim tim nastaju neprijatni mirisi, imamo rešenje! Pre nego što uveče legnete, nanesite dezodorans u stiku ili spreju na donji deo stopala. Sutradan će vam stopala mirisati prelepo, a neće se znojiti!

neprijatan miris stopala

#3: Kao osveživač za orman

Ukoliko tražite jeftino, a efikasno rešenje za svež miris u ormanu, nabavite dezodorans u stiku sa mirisom koji želite i ostavite ga otvorenim u ormanu. Oduševiće vas kako će sveže mirisati vaša odeća.

#4: Sprečite nastanak žulja na stopalu

Ukoliko imate onaj par obuće koji vam stalno zadaje žuljeve – dezodorans u stilu je rešenje! Samo ga nanesite na deo stopala koji trpi trenje od obuće. Na taj način stvorićete barijeru između kože i cipele, a rezultat je prevencijia žulja!

#5: Sprečite znojenje ispod grudi

Ukoliko imate veće grudi, onda sigurno znate koliko je nezgodno tokom leta, kada se pojačano znojite tokom vežbanja ili u gradu. Kako ne biste imali mokre tragove na majici, samo nanesite dezodorans ispod grudi na isti način kao što biste naneli ispod pazuha. Koristite stik, jer će on ujedno i sprečiti trenje kože.

#6: Sprečite znojenje dlanova

Ako idete na događaj koji zahteva puno rukovanja, a skloni ste znojenju dlanova, rešenje je opet – dezodorans! Poprskajte dlanove dezodoransom u spreju ili roll-onu pre znojenja i budite sigurno da će vaše ruke biti suve.

rukovanje

#7: Sačuvajte frizuru od znojenja

Ukoliko ne podnosite slivanje znoja od kose preko čela, samo nanesite najmanju moguću količinu prozirnog roll-on dezodoransa oko linije kose i na bazu vrata. Ovaj trik će sačuvati vašu frizuru.

#8: Rešite se bubuljice

Dezodorans je predviđen da ukloni višak vlage, tako da ovaj trik ne treba da čudi. Naravno da je loša ideja da stavljate dezodorans na lice, ali ukoliko vas napadne uporna bubuljica, a nemate ništa drugo pri ruci, nanesite malu količinu dezodoransa u stiku na nju. Brzo ćete je poslati u zaborav.

#9: Zaustavite svrab od ujeda insekata

Ako vas muče ujedni insekata, i ne možete da izdržite da se na raščešete, samo nanesite malo dezodoransa u stiku na ujed. Ovo će olakšati i umiriti svrab.

#10: Sprečite škripanje vrata

Ako imate ona jedna vrata koja stalno škripe, a nemate pri ruci sprej za podmazivanje, poslužiće vam dezodorans u spreju. Isprskajte ga po šarkama, i odmah ćete videti razliku!

#11: Sprečite lepljenje skini farmerki za noge

Spremne za ste za veče u gradu i želite da nosite one super-skinny farmerke, ali vam se lepe za noge? Isprskajte dezodorans u spreju duž nogu pre oblačenja farmerki. Ovo će sprečiti da vam se farmerke zalepe za kožu i znojenje nogu dok đuskate na podijumu!

oblačenje farmerki

#12: Uklonite permanentni marker

Ako su vaša deca ukrasila zid vaše dnevne sobe permanentnim markerom, probajte da nanesete malo dezodoransa u spreju na mrlju i potom je obrišite papirnim ubrusom. Ovo funkcioniše zbog visoke koncentracije alkohola u sprej-dezodoransu.

error: Content is protected !!