Sprečite ispiranje boje sa kose prirodnim putem

Ukoliko imate problem sa ispiranjem boje, u nastavku teksta pronaći ćete par saveta kako da na prirodan način sačuvate boju kose. Imajte na umu da prirodne metode nisu delotvorne koliko hemijski kozmetički proizvodi, ali vam ipak prilično mogu pomoći.

Koja god da je vaša boja kose – postoji rešenje

Crvena/riđa boja kose

Ukoliko imate crvenu boju kose verovatno imate povećih problema sa održavanjem boje. Jednom mesečno pomešajte kanu sa vodom i ostavite da deluje na kosi oko pola sata a zatim dobro isperite.

Crna boja kose

Ukoliko imate crnu kosu, možete koristiti crni čaj. Skuvajte jak crni čaj i sačekajte da se ohladi, kada operete kosu, za poslednje ispiranje koristite crni čaj. On prirodno potamnjuje kosu. Može da se koristi i za potamnjivanje tkanine, kože i sličnog, tako da koristite samo jedan peškir kada ispirate crnim čajem. Koristite ovo jednom nedeljno kako biste održali boju.

Smeđa kosa

Ako je vaša kosa smeđa, takođe možete da iskoristite crni čaj. Samo skuvajte malo blaži čaj, sačekajte da se ohladi i isperite kosu čajem. Nemojte da zaboravite da isperete kadu inače će vam ostati fleka koju ćete malo teže da skinete.

Plava kosa

Ukoliko imate plavu kosu, moguće da će vam se kosa ispirati na žuto, kako biste to sprečili kupite genicijanu u apoteci, košta 90 dinara. Koristi se samo jedna do dve kapljice, ljubičaste je boje i bezbedna je za korišćenje. Bebama se daje protiv bakterija, ali se takođe koristi i za toniranje kose. Dakle, sipajte kapljicu-dve u šampon ili masku za kosu i ubiće vam žutilo.

Ovo su isprobane prirodne metode za održavanje boje. Jeftine su a delotvorne i zato ih obavezno probajte!

Autor teksta: Katarina, Pixie Padlock

error: Content is protected !!