Lepota i zdravlje iz crnog čaja

By  |  1 Comment

Ako ste odlučili da se zdravo hranite i da uvedete sebi zdrave navike, morate početi prvo od toga što ćete korigovati šta jedete, šta pijete i da budete fizički malo aktivniji.

U celom tom procesu prebacivanja na zdrav način života u velikoj meri vam mogu pomoći zdravi prirodni čajevi. Jedan od najboljih i najpoznatijih je uz zeleni čaj, svakako crni čaj ili kako ga još kod nas nazivaju indijski.

Pošto smo već pomenuli zeleni čaj, trebalo bi reći i da se crni čaj dobija od iste biljke kao i zeleni, samo na malo drugačiji način, pa se efekti jednog i drugog čaja malo razlikuju.

Zato ćemo se sada u nastavku ovog teksta malo pozabaviti svim tim prednostima koje ovaj vrlo zdravi i popularni crni čaj ima.

Koje su prednosti crnog čaja i za koje stvari je on koristan?

Pomoću njega možete pozitivno delovati na svoje srce. Svi dobro znamo da je zdravo srce sa godinama sve bitnije i da moramo učiniti sve što je u našoj moći da ga održimo zdravim i funkcionalnim. Ova vrsta čaja vam baš u tome može pomoći, a sve to zahvaljujući zdravim suspstancama koje se u njemu nalaze. To su flavanoidi, koji baš kao i u zelenom čaju igraju najbitniju ulogu u očuvanju zdravlja vašeg srca.

Što se tiče pozitivnih efekata crnog iliti indijskog čaja na zdravo srce, bitno je da napomenemo jednu stvar vezanu za dodavanje mleka. Veliki broj ljudi koji konzumira ovu vrstu čaja u njega dodaje mleko, a mnogi i ne znaju zašto to čine. Ukoliko dodate mleko u njega to će u velikoj meri da umanji kardiovaskularne benefite crnog čaja, pa vam to ne bi preporučili ukoliko želite da pozitivno utičete na zdravlje vašeg srca.

Nekima možda ne odgovara ukus koji ima ovaj čaj pa zato dodaju mleko, ali ako hoćete da iskoristite sve njegove prednosti, savetujemo vam da ne dosipate mleko u njega, već da se iz dana u dan polako navikavate na njegov ukus i uživate u zdravlju koje će vam pružiti.

Može vam pomoći da smršate. Crni čaj pored toga što je dobar za srce, sjajan je napitak i u programima za mršavljenje.

Antioksidansi koji se nalaze u ovom čaju su najzaslužniji za ovo njegovo svojstvo tako da ga slobodno možete uvrstiti u svoj plan dijete i gubljenja kilograma.

Crni čaj se koristi preventivno protiv raka. Flavanoidi koji se nalaze u ovom čaju pozitivno deluju u preventivi pa ga zato možete slobodno konzumirati i za ovo.

Jača vaš imunitet i bori se protiv raznih bolesti i virusa. Jako je bitno da naš imuni sistem bude što jači jer ćemo na taj način biti mnogo otporniji na razne viruse i bolesti koji haraju spoljnom sredinom. Sastojci iz crnog čaja pozitivno utiču na vaš organizam čineći ga mnogo zdravijim i otpornijim.

Benefita crnog čaja je zaista vrlo mnogo, a ono na šta treba da obratite pažnju kod ovog čaja je sadržaj kofeina, jer nekim ljudima taj visok sadržaj neće odgovarati pa se pre konzumiranja možete posavetovati sa svojim lekarom.

Još kvalitetnih informacija o čajevima čitajte na: https://www.najboljicajevi.com/

1 Comment

  1. Pingback: Sve sto treba da znate o pirsingu pupka | Lepotica.rs

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!