Kokosova voda kao izvor života i lepote

By  |  0 Comments

Verovatno je većina vas pre čula za kokosovo ulje nego za kokosovu vodu, ali to naravno nije razlog da je zapostavite i ne obratite pažnju na nju jer ona svakako zaslužuje bar pet minuta vašeg vremena da pročitate ovaj tekst u kome ćemo se osvrnuti na neke od glavnih prednosti njenog konzumiranja za naše zdravlje i lepotu.

Ono što je jako specifično za kokosovu vodu je to da ona ima jako sličan sastav krvnoj plazmi čoveka. Čak je kokosova voda i korišćena za vreme nekih ratova za transfuziju krvi upravo zbog tog svog svojstva.

Mnogi se žale na vrlo neprijatan ukus kokosove vode, što donekle i jeste istina ali ne bi to smelo da vas odvrati od toga da konzumirate ovu jednu od najzdravijih voda na svetu. Čak i mnoge poznate ličnosti poput Rijane piju ovu vodu i odvajaju velike svote novca da nabave najkvalitetniju.

Takodje, postoji i veliki broj ukusnih recepata koji uključuju kokosovu vodu pa tako ako vam je ona čista neukusna, možete pronaći zanimljive recepte i napraviti dosta ukusniji napitak koji ćete sa zadovoljstvom popiti. Na taj način dobijete i ukus i zdravstveni efekat. Ne može bolje od toga, zar ne?

Sada je vreme da saznamo koje su neke od najvažnijih prednosti ispijanja ove magične vode, koju neki nazivaju čak i vodom života.

Koje su prednosti kokosove vode?

  • Reguliše krvni pritisak. Ukoliko imate problema sa povišenim pritiskom trebali bi da razmislite o korišćenju ove vode koja vam može pomoći u tome zahvaljujući elektrolitima koje ima u sebi.
  • Odlična je za osetljivu kožu. Ukoliko imate osetljivu kožu ili pojavu crvenila na njoj, odličan izbor je za to, jer ima efekat da je smiri i neguje, a pritom i jako dobro hidrira.
  • Može vas rešiti mamurluka. Pošto se mnogima dešava da ponekad u izlasku popiju više nego što bi trebalo pa su sutradan mamurni i nisu ni za šta, popijte kada ustanete jednu čašu kokosove vode i započnite dan kao da se ništa nije desilo prethodne noći.
  • Reguliše telesnu težinu. S obzirom da u sebi ima jako malo kalorija, možete je piti u malo većim količinama bez bojazni da ćete se od nje ugojiti. Šta više ispijanjem kokosove vode možete pozitivno uticati i na gubitak suvišnih kilograma i izbacivanje toxina iz vašeg organizma.
  • Odličan je izvor vitamina C. Vitamin C je jako bitan vitamin za naše telo, jer prvenstveno deluje na imunitet, jačajući ga i pripremajući ga da bude otporniji na razne bolesti i virusi koji haraju u današnje vreme.
  • Ima anti age efekat. Smatra se a i nekoliko istraživanja su to i pokazala da ova magična voda pozitivno deluje na podmladjivanje i samim tim usporavanja starenje naše kože i svih ostalih organa čineći nas lepšim i zategnutijim duže vremena.
  • Omiljeno piće sportista i ljudi u pokretu. Kokosova voda odlično hidrira i osvežava pa je koriste mnogi sportisti i rekreativci.

Ovo su naravno samo neke od glavnih prednosti korišćenja kokosove vode, a ima ih još dosta. Ništa ne gubite da je isprobate pa da vidite da li će vam se svideti njen ukus i efekat na vaš organizam.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!