5 trikova sa micelarnom vodom koji će vam olakšati negu kože

micelarna voda

Verujemo da ste kao i većina žena, probale francuski favorit za čišćenje kože, njeno veličanstvo – micelarnu vodu. Opcija čišćenja kože i skidanja šminke bez vode čini se primamljiva, jer se micelarna voda zasniva na micelama, sitnim česticama, koje privlače nečistoću i šminku na sebe. U nastavku saznate kako sve možete koristiti micelarnu vodu za negu i čišćenje lica.

Trikovi sa micelarnom vodom

1. Kao skidač šminke

Ovo je standardna upotreba micelarne vode za koju svi znamo. Prošlo je vreme kada smo morali da koristimo odvojen skidač šminke i čistač lica. Micelarna voda osim što čisti lice, sasvršeno uklanja šminku sa usana, lica i očiju, kao i sve tragove nečistoće kože. Ona je idealna za one lenje večeri, kada je skidanje šminke najomraženiji posao – samo natopite tufer, predjite preko lica i to je to!

2. Kao prvi korak u duplom čišćenju lica

Micelarnu možete koristiti i kao prvi korak u duplom čišćenju lica (double clense). Nekim danima sigurno osećate da je vašem tenu potrebno ekstra čišćenje koje će ukloniti sve tragove sebuma, nečistoće i šminke. Najpre očistiti lice micelarnom vodom (prvi korak), a potom penastim sredstvom za umivanje (gel ili pena) kao drugi korak.

Povezano: Zašto je micelarna voda tako poželjan proizvod?

micelarna voda

3. Kao osveženje posle treninga

Posle treninga u teretani, očistiti i osvežite kožu lica micelarnom vodom. Pošto ne mora da se ispere, micelarna voda je savršen proizvod za “poneti” kada ste u teretani – samo je spakujte u torbu za trening, zajedno sa dezodoransom i suvim šamponom. Kada ste završili sa seansom, samo prebrišite lice, kako biste uklonili znoj i sebum, a tako ćete sprečiti bubuljice i upale na koži.

4. Da popravite šminku

Da li postoji nešto gore od onoga kada pokušavate da savršeno oivičite usne ili izvučete ajlajner, ali baš vam se ne da? Ne morate da skidate sve i brišete, ako ste pogrešile, već – umočite štapić za uši ili kosu četkicu za obrve u malo micelarne vode i obrišite tamo gde ste pogrešili, baš poput gumice!

micelarna voda

5. Koristite je kao sprej za lice

Onim danima kada ne nosite šminku, i samo želite da osvežite kožu (a napolju ste), prespite malo micelarne vode u bočicu sa raspršivačem i isprskajte lice. Ovo je posebno dobar trik kada su napolju visoke temperature, a osećate da vam kože traži osveženje.

Pročitajte još i: Otkrivamo – da li je micelarna voda štetna za vašu kožu?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!