Usne su vam ispucale iako koristite balzam? Evo zašto se to događa

By  |  0 Comments

Baš kao i u svim drugim kozmetičkim proizvodim koji su namenjeni vašoj nezi i isticanju lepote, tako se i u balzamu za usne mogu naći sastojci koji nakon duže upotrebe mogu narušiti zdravlje i izgled vaše kože (u ovom slučaju konkretno kože usana).

Naime, reč je o sastojcima koji samo trenutno i onda kada se koriste u malim količinama imaju pozitivno i naizgled lekovito delovanje. Međutim, onda kada njihova upotreba postane česta i konstantna, oni deluju tako što umesto da kožu usana čine glatkom i mekanom, čine je grubom i ispucalom.

Takva činjenica vas potom uvodi u začarani krug u kojem sve više i sve češće koristite balzam za usne, a usne vam umesto sve lepše i sve zdravije, postaju sve više ispucale i čak sklone upali.

Kako bi ste izbegli pojavu ovog problema, preporučujemo vam da ovaj tekst pročitate do samog kraja.

balsam za usne

Koje sastojke treba izbegavati u sastavu balzama za usne?

  • Kamfor.
  • Mentol.
  • Alcohol.
  • Fenol.
  • Parafin.

Kao što smo u uvodnom delu teksta već napomenuli, nabrojani sastojci samo trenutno doprinose zdravlju kože usana. Kasnije, usled njihove upotrebe javlja se suvoća i pojačana ispucalost usana, pojava upale i crvenila sluzokože, ali i nemogućnost same sluzokože i kože da se prirodno regeneriše.

balzam za usne

Poremećajem balansa zdravlja kože i sluzokože usana i koža i sluzokoža gube svoje primarne osobine, a to su prvenstveno moć regeneracije i pružanje zaštite usnama od faktora iz spoljašnje sredine.

Samim tim, najmanji vetar ili hladnoća kojoj budete izloženi napolju, učiniće da vam usne dodatno ispucaju.

Kako bi ste sprečili ovaj problem, prilikom svake kupovine balzama za usne, obavezno pročitajte njegov sastav i nemojte kupovati balzame koji sadrže sastojke koje smo gore pomenuli.

Koje sastojke bi trebalo da sadrži balzam za usne?

Sastojci kao što su: aloe vera, maslinovo ulje, kokosovo ulje, bademovo ulje, ili bilo koje četvrto biljno ulje, predstavljaju idealne sastojke koji mogu biti uključeni u sastav balzama za usne.

aloe vera

Ovakvi sastojci, bez obzira na meru i učestalost dolaska u kontakt sa kožom usana, kožu kao i sluzokožu samo i isključivo neguju i doprinose njeno pojačanoj otpornosti i bržoj regeneraciji.

Uticaj sastojaka koje smo pomenuli, nakon učestalije upotrebe balzama za usne, toliko je izražen, da vam preporučujemo da ukoliko u određenom trenutku ne možete u prodaji da pronađete balzam koji štetne sastojke ne sadrži, odustanete od kupovine i to bez dvoumljenja.

maslinovo ulje

Bolje je čak i ne tretirati ispucale usne balzamom, neko tretirati ih balzamom koji sadrži štetne sastojke.

Dok ne pronađete idealan balzam za svoje usne, odnosno onaj koji će na njih delovati lekovito i zdravo, preporučujemo da rešenje potražite u našoj rubrici „uradi sama“ u kojoj ćete pronaći tekst sa uputstvom o pripremi balzama za usne sa aromom „nutele“.

Ukoliko vam je balzam za usne neophodan i potreban čak i pre nego što ga kupite ili ga sami napravite, privremeno i kratkotrajno, možete ga zameniti bilo kojim jestivim biljnim uljem koje se nalazi u vašem domu (suncokretovo ulje, maslinovo ulje ili bilo koje treće biljno ulje koje vam je dostupno).

*************************************************************************

Pratite svoj omiljeni ženski portal i na društvenim mrežama:

YouTube, Facebook, Instagram, Twitter.

*************************************************************************

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!