Uradi sama – Napravite balzam za usne

By  |  3 Comments

Veliki broj različitih faktora može uticati na pojavu ispucalih usana. O tim faktorima smo već u nekoliko navrata pisali, pa ćemo se kroz ostatak sadržaja ovog teksta, pobrinuti da vam pomognemo da se sa njima suočite i da problem ispucalih usana rešite. Domaćim balzamom za usne, recimo!


Suočite se sa uspucalim usnama trajno, tako što ćete napraviti odličan balzam za usne.

Kako da napravite balzam za usne?

Veoma jednostavno. Dovoljno će biti samo da pripremite par osnovnih sastojaka neophodnih za balzam za usne i pribor za pripremu.

Sastojci koji su vam potrebni za balzam za usne su:

 • Mali komadić prirodnog pčelinjeg voska,
 • Malo biljnog ulja (oko četiri kafene kašičice),

Pribor koji vam je potreban za pripremu:

 • Jedna veća šerpa sa vodom,
 • Jedna manja šerpa u kojoj ćete na pari topiti sastojke,
 • Kašičica za mešanje,
 • Posudica u kojoj ćete čuvati i iz koje ćete koristiti gotov balzam.

Proces pravljenja balzama za usne

Kada ste pripremili navedene sastojke i pribor za pripremu, možete početi sa jednostavnim procesom pravljenja balzama za usne:

1.Prvo, zagrejte vodu u većoj šerpi do stepena ključanja. Kada voda proključa, u nju stavite manju šerpu sa četiri kafene kašičice biljnog ulja, komadićem pčelinjeg voska i sa nekoliko kapi eteričnog ulja sa mirisom po želji i mešajte sve dok se vosak ne rastopi i dok se sastojci ne homogenizuju.

2.Onda, kada primetite da se vosak potpuno rastopio i da su svi sastojci dobro pomešani, sklonite šerpicu sa pare i sastojke brzo, dok su još u tečnom stanju prelijte u unapred pripremljenu posudicu.

3.Kada se sastojci u posudici za čuvanje stegnu, vaš balzam za usne je gotov i spreman za upotrebu.

Nekoliko važnih napomena:

Obzirom na činjenicu da je prirodan pčelinji vosak izuzetno zdrav i da ima isceljujuće dejstvo, usne nakon upotrebe ovog balzama veoma brzo postaju glatke i zdrave. Osim toga, upotreba ovog balzama sprečava naknadnu ispucalost usana, a istovremeno, ovaj balzam se može upotrebiti i kao melem kod sitnih povreda kože. Na primer, može pomoći u procesu zarastanja ogrebotina i sitnih posekotina.

Kako bi duže trajao, ovaj balzam treba čuvati na hladnom mestu, ali ga i nošenje u tašni ili torbi ne može oštetiti. Važno je samo da vaš prirodni balzam za usne ne bude direktno izložen suncu.

3 Comments

 1. hey

  29.06.2014. at 10:23

  gde se moze nabaviti pcelinji vosak i koja mu je cena?

 2. Pingback: Rečite se tamne pigmentacije sa usana | Lepotica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!