4 maske za lice od čokolade i zašto je ona dobra za kožu

čokolada

Koliko vas voli da jede čokoladu? Sigurni smo, većina. A koliko vas zna da čokolada može fantastično uticati na kožu? Kao sastojak maski za lice, na primer?

U prilog odgovoru na drugo pitanje, govori i činjenica, da je veoma rasprostranjeno i zastupljeno mišljenje da čokolada negativno deluje na kožu i da se usled česte konzumacije ove poslastice, mogu javiti akne i bubuljice na licu. Ipak, čokolada može i veoma korisno i pozitivno delovati na zdravlje i izgled kože.

Slatki sastojak maski za lice

Dakle, čokolada deluje korisno i pozitivno na zdravlje i izgled kože, onda kada se koristi kao maska za lice ili jedan od sastojaka maski za lice. To se dešava zahvaljujući činjenici što čokolada, posebno crna čokolada, pored veoma male količine šećera koji je u njoj sadržan, sadrži i veoma hranljive i korisne sastojke. Neki od njih su kakao, riboflavin (vitamin B2), zatim kofein, niacin, ali i vitamin A, kalcijum, kalijum i brojni drugi korisni sastojci.

Svaki od ovih sastojaka, ima posebno blagotvorno i pozitivno dejstvo na kožu. Recimo, kofein poboljšava prokrvljenost kože, time što ubrzava i stimuliše protok krvi i limfe. Kakao obezbeđuje hidrataciju kože i time pospešuje njen blistav i zdrav izgled.

Ostali vitamini i minerali sadržani u čokoladi, čuvaju i pospešuju elastičnost i strukturu kože. Na taj način, koža postaje lepša, vidno preporođena i osvežena, a samim tim i otpornija na pojavu svih vrsta nepravilnosti i problema.

Kako napraviti i koristiti masku od čiste čokolade?

Za ovu masku za lice dovoljno je samo da 100 grama crne čokolade (zbog malog nivoa šećera u sadržaju), pažljivo istopite na pari, a zatim sačekate da se blago prohladi. Kada se rastopljena čokolada blago prohladi, ali dok je još topla, nanesite je silikonskom četkicom ravnomerno svuda na lice i razmažite.

Potrebno je da tako na licu, čokolada deluje oko 15 minuta, a zatim lice temeljno isperite toplom vodom, bez upotrebe sredstva za umivanje i ostavite da se lice prirodno osuši. Ovaj postupak, ponovite za nedelju dana.

Da napomenemo, masku za lice od čiste čokolade ne morate koristiti isključivo i samo za kožu lica. Ona će imati jednako blagotvoran i pozitivan uticaj i na druge regije kože.

Hranljiva maska za lice od čokolade

Potrebno vam je:

  • 1 kašika otpoljene čokolade
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika bademovog ulja.

Pomešajte navedene sastojke i nanesite na lice. Vodite računa da čokolada ne bude pretopla. Držite masku 15 minuta.

Maska za lice sa čokoladom – za glatku kožu

  • 50gr čokolade u prahu
  • 1 kašika meda
  • 1 kašika punomasne pavlake.

Ova maska za lice drži se 20 minuta i nakon nje koža je garantovano svilenkasto glatka na dodir.

Maska za regeneraciju kože od čokolade

Potrebno vam je:

  • 1 kašika otpoljene čokolade
  • 1 kašika bademovog ulja
  • 1 kašika ružine vodice.

Sastojke dobro pomešajte, nanesite na kožu i drzite 15 minuta.

Probajte neku od ovih maski za lice, sigurno će vam se dopasti. Ipak je čokolada u pitanju!

error: Content is protected !!