4 tipa “winged” ajlajnera i kako da odaberete onaj za svoje oko?

ajlajner

Savršeni “winged” ajlajner postoji i bez obzira na oblik oka, ako verujete u sebe i dovoljno vežbate, možete ga postići. Zapravo, žene usavršavaju izgled mačkastog ajlajnera više od 2000 godina, datirajući prvi ajlajner u doba redvnog Egipta (setimo se Kleopatre). Ovaj trend je nađao put do Amerike 1920-ih godina i od tada je postao izuzetno popularan. Ali nije svaki “winged” ajlajner isti – evo koje sve vrste postoje i kako da odaberete onaj idealan za vas!

Kako da odaberete idealni “winged” ajlajner look za svoje oči?

#1: Klasični “winged” ajlajner

Klasični ajlajner sa krilceom je baš ono što mu ime sugeriše – klasičan. Ovaj look najbolji stoji bademastom obliku oka, koji ima prirodno podignute spoljašnje uglove oka. Klasični ajlajner započinje tankom linijom u unutrašnjem uglu oka, i postepeno se podebljava prema krilcu. Gel-ajlajner je odličan izbor za iscrtavanje ove vrste šminke, ali i tečni ajlajneri u flomasteru su praktičnije rešneje za početnike, koji se plaše rada se gel-ajlajenerom.

Započnite iscrtavanje ajlajnera tik uz liniju oka, pre nego što na poslednjoj trećini oka podignite i formirate krilce ka spolja. Krilce zamislite kao produžetak donje linije trepavica.

View this post on Instagram

A post shared by Inglot Nederland & België (@inglot_nl)

#2: “Batwing” ajlajner

Ovaj look inspirisan je krilcem slepog miša, a dosta liči na prethodni stil, samo što je posebno kreiran za osobe sa spuštenim kapcima. “Batwing” ajlajner se iscratava u pregibu spoljašnjeg ugla oka, tako da deluje izabalanasirano i  kada osoba gleda nadole. Ova praksa pomaže da krilce bude vidljivije, umesto da ga pokrije višak spuštene kože na kapku. Na ovaj način, oči izgledaju izdignutije.

Šminkeri predlažu, da ukoliko imate spuštene kaške, da se šminkate gledajući pravo u ogledalo, otvorenih očiju, i da fokusirajte aplikaciju na spoljašnje uglove očiju gde je ajlajner vidljiviji. Birajte dugotrajne, vodooporne ajlajnere ako imate spuštene kapke, jer se ne preslikavaju.

Povezano: Make-up trend za ovo leto – beli ajlajner

#3: Zadimljeni ajlajner

Ovaj look je naravno inspirisan “smokey eye” šminkom, koja asocira na glamur i seksepil. Za kreiranje ovog look-a biće vam potrebna crna olovka za oči i crni ajlajner. Najpre, icrtajte oko olovkom ili crnom senkom, izblendajte je i potom nanesite tečni ajlajner. Ovaj look je idealan ako želite mekše “krilce” ajlajnera i ako nemate čvrstu i mirnu ruku za rad sa gel ili tečnim ajlajnerom.

Možete kreirati oštru liniju i potom je izblendati i “zadimiti” četkicom ili možete mekom crnom olovkom da postinete isti efekat.

#4: Krilce u unutrašnjem uglu oka

Za sve ljubitelje drame u šminkanju, postoji i četvrti tip “winged” ajlajnera, a to je icrtavanje krilca u unutrašnjegm uglu oka, za maksimalni efekat! Počnite sa iscratavanjem veoma tanke linije uz gornju liniju trepavica, što je bliže moguće samim trepavicama. Kada dođete do poslednje trećine oka, stanite i kreirajte tečkicu u unutranjšem uglu oka, tamo gde biste volele da vam se “krilce” završi. Potom nacrtajte krilce i spojite tačkice, i zapamtite da uvek pri ruci imate štapiće za uši i micelarnu vodu, kako biste izoštrili krilce na kraju. Tečni ajlajner i flomaster su odlični za ovaj make-up look.

Pročitajte još i: 5 neobičih predmeta koji će vam pomoći da izvučete krilce ajlajnera

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!